Airbnb. Φεύγουν τα πάρτι, έρχονται τα σπίτια OMG...

Η Airbnb ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι θα συνεχίσει την απαγόρευση των πάρτι σε σπίτια που καταχωρούνται στην πλατφόρμα της, καθώς διέκρινε μια απότομη πτώση, της τάξης του 44%, των αναφορών για μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις από τότε που τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση τον Αύγουστο του 2020.

Η αμερικάνικη εταιρεία, που είδε τα έσοδά της τον Μάιο να αυξάνονται κατά 70% σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι, εισήγαγε και επέκτεινε την απαγόρευση των πάρτι για να περιορίσει την εξάπλωση των λοιμώξεων covid-19 (αλλά και για να περιορίσει τα παράπονα των γειτόνων). Τώρα πλέον θα καταστήσει την απαγόρευση μόνιμη. Μόνο πέρυσι περισσότεροι από 6.600 φιλοξενούμενοι και ορισμένοι οικοδεσπότες «εκπαραθυρώθηκαν» από την πλατφόρμα επειδή επιχείρησαν να παραβιάσουν την απαγόρευση των πάρτι, δήλωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία, που αφαίρεσε το φίλτρο αναζήτησης "φιλικό προς εκδηλώσεις", δήλωσε ότι θα καταργήσει επίσης το όριο των 16 ατόμων, επιτρέποντας σε μεγαλύτερα σπίτια που είναι καταχωρημένα στην πλατφόρμα να γίνονται full κρατήσεις.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 22 Ιουλίου, θα δέχεται προτάσεις από αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και καθημερινούς ανθρώπους που έχουν μια ιδέα για το πώς με 100.000 δολάρια θα μπορούσαν να επανασχεδιάσουν το ακίνητό τους ως έναν θεαματικό προορισμό, ως έναν OMG προορισμό.

Από δεντρόσπιτα μέχρι μεσαιωνικά κάστρα, η Airbnb, που διαθέτει παρουσία σε 100.000 πόλεις, είναι γνωστή για την ενοικίαση μερικών από τα πιο ξεχωριστά ακίνητα στον κόσμο. Σήμερα πια, διατίθεται να χρηματοδοτήσει τέτοιες προσπάθειες μέσω του OMG! Fund - το οποίο θα χορηγήσει 10 εκατομμύρια δολάρια σε οικοδεσπότες της Airbnb για να κατασκευάσουν "100 από τις πιο τρελές και μοναδικές ιδέες για ακίνητα".

Οι νικητές θα λάβουν μια επιχορήγηση για να τροποποιήσουν το ακίνητό τους, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, θα μπορεί να νοικιαστεί στην κατηγορία "OMG!", που φιλοξενεί μοναδικές-εντυπωσιακές κατασκευές – ο οικοδεσπότης δεν θα μπορεί ωστόσο να καταχωρίσει το κατάλυμά του σε άλλη πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης για ένα χρόνο.

Πλέον η Airbnb, όπως χαρακτηριστικά διαμήνυσε ο CEO Brian Chesky, δίνει προτεραιότητα στα μεμονωμένα σπίτια ως προορισμό, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί περαιτέρω από τα απρόσωπα ξενοδοχεία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί πρώτα o χρήστης να επιλέξει να μείνει σε μια καμπίνα, ένα μικροσκοπικό σπίτι, ένα βαγόνι ή στο σπίτι-UFO και μετά να βρει που βρίσκεται αυτό.  

Διαβάστε ακόμη: Ο πιο hot προορισμός είναι το ''Οπουδήποτε''....


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia