Ξενοδοχείο στο Βέγκας μοίρασε 5.000 δολάρια σε κάθε υπάλληλo...

Το πολυτελές ξενοδοχείο Cosmopolitan στο Las Vegas επεφύλαξε μία έκπληξη για τους 5.000 υπαλλήλους του, καθώς σε μια εορταστική εκδήλωση τους ανακοίνωσε τη χορήγηση εφάπαξ μπόνους ύψους 5.000 δολαρίων στον καθένα.

Το Cosmopolitan, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 2010, είναι ένα από τα πιο φανταχτερά, πολυτελή θέρετρα στο Strip (όπως αποκαλείται ο κεντρικός δρόμος της πόλης).

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO Bill McBeath, που έσπευσε να αιτιολογήσει αυτό τον ‘’πρωτοφανή’’ διαμοιρασμό 27 εκατομμυρίων δολαρίων στους εργαζομένους του: "Γνωρίζουμε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση των καταπληκτικών εργαζομένων του ξενοδοχείου και είμαστε ενθουσιασμένοι που αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά τους".

Σε δελτίο Τύπου αναφέρθηκε ότι οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν ‘’σε κλάματα και χειροκροτήματα" όταν έγινε γνωστή η είδηση. Το ξενοδοχείο αναγνώρισε το προφανές: ότι οι πραγματικοί ‘’ήρωες’’ σε μια επιχείρηση δεν είναι τα διευθυντικά στελέχη (τα οποία ωστόσο πρέπει να θέσουν στόχους & στρατηγικές και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις), αλλά οι άνθρωποί του, ιδιαίτερα όλοι αυτοί που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τον πελάτη και κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να φύγει ικανοποιημένος.

Το δε μήνυμά του είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, σε μια εποχή που έχει χαρακτηριστεί ως η ‘’Μεγάλη Παραίτηση’’, όπου μόνο στη χώρα μας υπάρχουν 50.000 κενές θέσεις στο χώρο της φιλοξενίας. 

Διαβάστε ακόμα Αναζητάτε προσωπικό; Ξεκινήστε να τους φέρεστε ωσάν να ήταν πελάτες...

Μολονότι το Cosmopolitan διέθετε το ‘’βεληνεκές’’ για να εκπλήξει το πολυάριθμο προσωπικό του με ένα παχυλό bonus, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και μικρές εκπλήξεις (π.χ. ένα κέρασμα στη δουλειά, ένα ‘’ταπεινό’’ bonus, ακόμα και μία πρόσκληση για σινεμά*) μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να διατηρήσουν τους ‘’ήρωές’’ σας ικανοποιημένους. 

*Ενας καλός φίλος και συνεργάτης, food and beverage manager σε τρία ξενοδοχεία στα Χανιά, όταν βγήκε η ταινία του James Bond, πήρε την ‘’ομάδα’’ του στο σινεμά. Όπως μου είπε, παίρνει τακτικά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, ως μια ελάχιστη αναγνώριση για τους ‘’ήρωές’’ του. Για την ιστορία, όταν ξεκίνησε η σεζόν, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα έλλειψης εργατικών χεριών…

Διαβάστε ακόμη Κακά αφεντικά, εξουθένωση, λιγοστά χρήματα. Να γιατί η φιλοξενία δυσκολεύεται να προσελκύσει προσωπικό


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia