Τι δείχνουν οι αναζητήσεις στην Google για το φετινό καλοκαίρι...

Γίνεται πολύ κουβέντα τον τελευταίο καιρό για το πώς θα πάει φέτος η τουριστική σεζόν, η οποία είναι γεμάτη προκλήσεις. Μολονότι συχνά οι απόψεις διίστανται, αν κρίνουμε από τις αναζητήσεις που γίνονται στην Google, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αποτυπώνουν τη διάθεση για ταξίδια, τότε μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Προς το παρόν, η εικόνα που διαμορφώνεται φαίνεται ότι είναι κάτι παραπάνω από θετική, ίσως και καλύτερη από το 2019, που ήταν χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. 

Σύμφωνα λοιπόν με την Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, το πρώτο τρίμηνο του 2022 οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «παραλίες και νησιά» αυξήθηκαν κατά 27% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.  

Στο ίδιο μάλιστα διάστημα οι αναζητήσεις για «διαβατήρια» αυξήθηκαν κατά 80%, για «ταξιδιωτική ασφάλεια» διπλασιάστηκαν, ενώ οι πληροφορίες για «vacation rental» αυξήθηκαν κατά 37%.  

Σύμφωνα δε με μια άλλη έρευνα, το 63% των Αμερικανών σχεδιάζει να ταξιδέψει το καλοκαίρι, με το 85% εξ αυτών να δηλώνει ότι θα παραμείνει περισσότερες μέρες συγκριτικά με πέρυσι. Από την άλλη, ένας στους τέσσερις Αμερικανούς έχει παγώσει τα σχέδια για διακοπές, μέχρι τουλάχιστον να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων, ενώ το 20% δεν θα ταξιδέψει λόγω Covid. 

Έρευνα της Allianz Partners κατέδειξε ότι τα ταξίδια των Αμερικανών προς Ευρώπη αναμένεται να εκτοξευτούν κατά 600% σε σχέση με πέρυσι, υστερώντας ελαφρώς των στατιστικών προ πανδημίας. Την ίδια στιγμή, αρκετοί προορισμοί στη Β. Αμερική έχουν ήδη εγκαινιάσει την καμπάνια τους για να υφαρπάξουν ένα κομμάτι από την πίτα, που αναμένεται φέτος να σπάσει κάθε ρεκόρ. 

Όλα αυτά βέβαια, σε μια χρονική στιγμή που θέτει πληθώρα απειλών, όπως είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία (και οι φόβοι για επέκτασή του), οι αυξημένες τιμές των καυσίμων και του ρεύματος, που συμπαρασέρνουν τα πάντα στο διάβα τους, οι σχέσεις με την απρόβλεπτη Τουρκία και φυσικά η έλλειψη εργατικών χεριών που ταλανίζει τον χώρο της φιλοξενίας.

Διαβάστε επίσης 7 διαδικτυακές τάσεις στο χώρο της φιλοξενίας, για το 2022


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia