Baby Cages. Οταν τα μωρά είχαν το δικό τους... υπαίθριο κλουβί

Ενίοτε η ευχάριστη είδηση της έλευσης ενός παιδιού συνοδεύεται από μελαγχολικές σκέψεις που έχουν να κάνουν με την ανεπάρκεια του χώρου στο οποίο θα μεγαλώσει. Διότι, αν η οικογενειακή εστία βρίσκεται στην πόλη, σε πολυκατοικία χωρίς κήπο και χωρίς ελεύθερους χώρους ώστε να πάρει τις απαραίτητες «τζούρες» καθαρού αέρα, τότε εύλογα δημιουργείται το ερώτημα, πού θα μπορούσαμε να αφήσουμε το βλαστάρι μας, προκειμένου αφενός να μην μπλέκεται στα πόδια μας, αφετέρου να το προφυλάξουμε από πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν μέσα στο σπίτι.

baby-cages

Μην ανησυχείτε όμως, χάρη σε μια εφεύρεση που μας έρχεται από την Αμερική της δεκαετίας του ’20, η οποία θα γνώριζε στιγμές δόξας, (πού αλλού;), στην Αγγλία και δη το Λονδίνο. Η λύση είναι το βρεφικό κλουβί (baby cage) και είναι, δυστυχώς, αυτό ακριβώς που υποδηλώνει ο όρος. 

Μια κατασκευή από χοντρό σύρμα και με μια σειρά από μεταλλικά στηρίγματα, που εφάπτεται έξω από το παράθυρό σας – κάτι σαν ημι-υπαίθριος δηλαδή (αφορολόγητος, ωστόσο). Μπαίνοντας το βρέφος μέσα στο κλουβί, θα μπορεί να αγναντεύει τον τρελό αυτό κόσμο από ψηλά…

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia