Οταν σε μια στιγμή 12.000 αρνητικές κριτικές σε ρίχνουν στο 1,7...

Το Riegersburg Castle, στο Λιχτενστάιν, απόλαυε μία εξαιρετική βαθμολογία στην Google με πάνω από 2.500 θετικές κριτικές και με βαθμολογία 4,6. Ωστόσο, μέσα σε μία μόλις μέρα η βαθμολογία του, χάρη σε τουλάχιστον 12.000 αρνητικές κριτικές, κατακρημνίστηκε στο 1,7. Γιατί;


Η σελίδα του κάστρου στην Google κατακλύστηκε από αρνητικές κριτικές από χιλιάδες Ρουμάνους, σε μια πρωτοβουλία που ονομάστηκε Revenge for Arthur the Bear.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια περιβαλλοντική οργάνωση αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Emanuel, ιδιοκτήτης του κάστρου, πλήρωσε έναν διεφθαρμένο κρατικό υπάλληλο και σκότωσε τον Arthur, τη μεγαλύτερη και πιο εμβληματική -προστατευμένη- αρκούδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαβιούσε στη Ρουμανία.

Οργισμένοι Ρουμάνοι δεν θα αργούσαν να μάθουν ότι ο εν λόγω «έχω λεφτά, κάνω ό,τι θέλω» πρίγκιπας ήταν ιδιοκτήτης του μεσαιωνικού κάστρου Riegersburg Castle (προφανώς ήθελε να συμπληρώσει το ντεκόρ και με μια αρκούδα...), οπότε έσπευσαν να γράψουν αρνητικές κριτικές στη σελίδα Google My Business του κάστρου.


Ως εκ τούτου, μέσα σε λίγες μόλις ώρες, το κάστρο που μέχρι τότε είχε βαθμολογία 4,6, βρέθηκε, με συνολικά 15.270 κριτικές (από 2.800 που είχε πριν το περιστατικό) να έχει πέσει στο 1,7. Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να αποκαλέσουν το κάστρο «Riegersburg Castle Arthur», με την επωνυμία να διανθίζεται με ένα μαχαίρι και μία αρκούδα.  

Διαβάστε επίσης  Fake κριτικές. Πώς να τις εντοπίστε..

Πλέον, η βαθμολογία επέστρεψε στο 4,6, με την Google να αφαιρεί (και να μπλοκάρει) όλες τις κριτικές ενός αστεριού που προήλθαν από Ρουμάνους πολίτες, που ποτέ δεν το είχαν επισκεφθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia