Η Coca-Cola καλεί το προσωπικό της να είναι "λιγότερο λευκό"...

Η Coca Cola, μια εταιρεία όπου μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80 «βασίλευε» το λευκό χρώμα (σ.σ. δεν προσλάμβανε έγχρωμους), συμβουλεύει τώρα τους υπαλλήλους της ώστε να γίνουν «λιγότερο λευκοί»…


Όλα αυτά στα πλαίσια ενός προγράμματος επιμόρφωσης, του «Αντιμετωπίζοντας τον ρατσισμό», για την αποδοχή της διαφορετικότητας, του οποίου όμως το υλικό διέρρευσε πριν λίγες μέρες και κυκλοφόρησε στο Twitter.

Το πρόγραμμα, η παρακολούθηση του οποίου εικάζεται ότι ήταν υποχρεωτική (κάτι το οποίο αρνήθηκε η αμερικάνικη εταιρεία), παρουσιάστηκε στην πλατφόρμα LinkedIn Education (αν και το Linkedin δήλωσε ότι το απέσυρε ήδη), ωστόσο παρά τις καλές προθέσεις της Coca-Cola, η οπτική γωνία από την οποία προσέγγισε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων (σ.σ. σε σημείο ορισμένοι να μιλούν για μποϋκοτάζ), καθώς έβαλε διάφορες ταμπέλες στη λευκή φυλή.


Στις διαφάνειες, μεταξύ άλλων, αναφερόταν τα εξής: «Στις ΗΠΑ και τις άλλες δυτικές χώρες, οι λευκοί άνθρωποι κοινωνικοποιούνται να νιώθουν πως είναι εγγενώς ανώτεροι επειδή είναι λευκοί», «προσπαθήστε να είστε λιγότερο λευκοί», «λιγότερο καταπιεστικοί, λιγότερο υπερόπτες, λιγότερο σίγουροι, περισσότερο ταπεινοί».

Διαβάστε επίσης Η συναρπαστική ιστορία της Coca-Cola...

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia