Ανακαλύπτοντας τον τόπο μας. Μια τάση που ήρθε για να μείνει...

Το ενδιαφέρον για εσωτερικό τουρισμό φαίνεται να κερδίζει έδαφος ολοένα και περισσότερο λόγω της αβεβαιότητας που έχει φέρει η Covid-19.  Άλλωστε το να μένεις αποκλεισμένος στην άλλη άκρη του κόσμου, δεν είναι το ιδανικό σενάριο, όπως πολλοί διαπίστωσαν στην πράξη τη χρονιά που πέρασε.


Το 2021 ο εσωτερικός τουρισμός θα διατηρήσει τη δυναμική του, καθώς οι ταξιδιώτες στρέφουν το βλέμμα στον τόπο τους. Πλέον ο εσωτερικός τουρισμός θεωρείται ως μία από τις πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικές τάσεις, η οποία όχι μόνο θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας αλλά θα αναζωογονήσει παράλληλα και την τοπική οικονομία.


Επιστροφή στη φύση και την…απομόνωση

Οι ταξιδιώτες το 2021 θα επιστρέψουν στη φύση αναζητώντας καθαρό αέρα, εκδρομές με ελεύθερο camping, πεζοπορίες κλπ και σίγουρα θα αποφύγουν τις ουρές στα αξιοθέατα μεγάλων πόλεων.

Βουνά, δάση, γραφικά απομονωμένα χωριουδάκια αναμένεται να μπουν στην κορυφή των προτιμήσεων και οι εξερευνήσεις θα είναι στα must ενός ταξιδιού. Μικρές πόλεις και νησιά που κάθε καλοκαίρι βρίσκονταν τελευταία ή και καθόλου στη λίστα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών φαίνεται ότι από φέτος θα αρχίζουν να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο φανατικό κοινό.


Από την παραγωγή στην κατανάλωση – Ανακαλύπτοντας τα τοπικά προϊόντα

Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αρχίζουν να συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν από που προέρχεται η τροφή τους γι’ αυτό το 2021 θα αυξηθούν τα ταξίδια που θα έχουν ως θέμα τη διαδρομή της τροφής από το χωράφι έως το πιάτο. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που προσφέρεται για τέτοιου είδους ταξίδια μιας και τα φυσικά της προϊόντα είναι ανεξάντλητα.

Διαβάστε επίσης Albergo Diffuso. Τα εγκαταλελειμμένα χωριά προσελκύουν πελάτες

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια ο αγροτουρισμός αποκτά φανατικό κοινό ολοένα και περισσότερο. Πολλοί είναι εκείνοι που πλέον θα επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποια φάρμα ή αγροκτήματα, ή ακόμα και σε κάποιο ξενοδοχείο το οποίο μπορεί και φέρνει τον επισκέπτη σε επαφή με την ύπαιθρο. 

Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά αγροτουριστικά καταλύματα τα οποία διαθέτουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις έτσι ώστε ο επισκέπτης να κάνει διακοπές απολαμβάνοντας το μεγαλείο της φύσης!


Πηγή: passenger.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia