Το καλύτερο μέρος για να κρύψεις ένα πτώμα είναι στη 2η σελίδα της Google...

«Το καλύτερο μέρος για να κρύψεις ένα πτώμα είναι στη δεύτερη σελίδα της Google».

Σύμφωνα με στατιστικές, στο 80% των αναζητήσεων ο χρήστης διαβάζει και επιλέγει μόνο από τα πρώτα 10 αποτελέσματα της αναζήτησης, δηλαδή την πρώτη σελίδα, και μόνο το 20% προχωράει στα επόμενα 20-30 ή περισσότερα αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας στους τρεις πιστεύει ότι η εταιρεία που εμφανίζεται στην κορυφή της λίστας της Google είναι από τις κορυφαίες στον χώρο της.


Αναμφίβολα η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης είναι η Google, ο αλγόριθμος της οποίας χρησιμοποιεί 200 τουλάχιστον παράγοντες (χρήση λέξεων-κλειδιών, ταχύτητα και δομή ιστοσελίδας, χρόνο παραμονής χρήστη στην ιστοσελίδα, αριθμός και ποιότητα εισερχόμενων links κ.λπ.), οι οποίοι παρεμπιπτόντως μπορεί να αλλάξουν από χρόνο σε χρόνο, για να αξιολογήσει τις ιστοσελίδες και να εμφανίσει, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, τα αποτελέσματα.

Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι έχετε ένα ξενοδοχείο στην Ιτέα. Κατά την αναζήτηση στην Google, ο χρήστης λογικά πληκτρολογεί τις λέξεις-κλειδιά «ξενοδοχεία Ιτέα». Αν στα οργανικά αποτελέσματα (αυτά δηλαδή που δεν είναι πληρωμένα) δεν είστε στην πρώτη σελίδα, τότε έχετε θέμα. 

Αν βρίσκεστε στη δεύτερη σελίδα, μαζί με το πτώμα, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σας βρουν ελάχιστοι. Με άλλα λόγια, πρέπει να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης, προκειμένου για κάποιες συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά (που ίσως να έχουν λιγότερο ανταγωνισμό) να εμφανίζεστε στην πρώτη σελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia