Hoteltraining. Πρωτοποριακά σεμινάρια για ξενοδοχοϋπαλλήλους

Συχνά, όλα αυτά τα χρόνια, οι μαθητές μου με ρωτούσαν πού θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τον τουρισμό. Μια πρόχειρη αναζήτηση που είχα κάνει κάποια στιγμή, με απογοήτευσε. 

Ακόμα και σεμινάρια που διοργανώνονταν από δημόσιους φορείς (π.χ. πανεπιστήμια) ήταν πανάκριβα και αμφιβόλου ποιότητας (σ.σ. όταν ζήτησα ευγενικά να μου δώσουν περισσότερες πληροφορίες, ώστε να τα προτείνω στους μαθητές μου, δεν μου απάντησαν καν).


Πριν ένα χρόνο λοιπόν, ως από μηχανής θεός εμφανίστηκε ο Παύλος Παπαδάκης, με μακρά εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο, που ήρθε σε επαφή μαζί μου και μου εκμυστηρεύτηκε ένα πρωτοποριακό project που είχε στο μυαλό του. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η ιδέα του πήρε σάρκα και οστά και ο ίδιος ο Παύλος, φίλος και συνεργάτης πλέον, απαντάει στις ερωτήσεις του marketing-tips:

1) Τι ακριβώς κάνει η Hoteltraining;

Η Hoteltraining είναι μια startup που προσφέρει online σεμινάρια αποκλειστικά για εργαζόμενους στο τουρισμό με τη μέθοδο της ασύγχρονης εκπαίδευσης. Δηλαδή οι εισηγητές και ένα κινηματογραφικό συνεργείο έχουν κάνει τα γυρίσματα και έχουν μονταριστεί ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον χρήστη. 

Αυτό που κάνει ξεχωριστή την όλη διαδικασία είναι ότι μπορείς να κάνεις ό,τι ώρα θες την εγγραφή σου και το αμέσως επόμενο λεπτό να ξεκινήσεις να παρακολουθείς το σεμινάριο. Μετά την εγγραφή έχεις ακριβώς μια εβδομάδα πρόσβαση σε αυτό να το δεις όσες φορές επιθυμείς.

2) Πώς προέκυψε η ιδέα;

Η ιδέα προέκυψε πριν 3 χρόνια όταν ανακάλυψα ότι στον τόπο γεννήσεως μου, τον  Καναδά, ένας μπάρμαν ή ένας σερβιτόρος δεν μπορεί να εργαστεί αν δεν έχει πιστοποιηθεί, αν δηλαδή δεν παρακολουθήσει ένα σεμινάριο, και δεν έχει εξεταστεί online. Είναι δηλαδή υποχρεωτικό από το νόμο, όπως π.χ. και ένα πιστοποιητικό υγείας του υγειονομικού.

Έκανα τα χαρτιά μου για να προχωρήσω την επιχειρηματική ιδέα μέσω ΕΣΠΑ, όμως τότε διαπίστωσα ότι ορισμένοι όροι καθιστούσαν το εγχείρημα μη βιώσιμο – μολονότι είχα επιλεγεί ανάμεσα στα επικρατέστερα, προς χρηματοδότηση, business plan της Ελλάδας.

Προχωρώντας σε ορισμένες αλλαγές, δημιούργησα την Hoteltraining.gr, που είναι επίσημο μέλος της παγκόσμια αναγνωρισμένης CPD Certification Services (Continuing Professional Development - διαρκής επαγγελματική ανάπτυξη). Πρόκειται για πιστοποίηση που στο εξωτερικό όχι μόνο αναγνωρίζεται, αλλά σε ορισμένους τομείς είναι αναγκαία για να εργαστεί κάποιος.

3) Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τη Hoteltraining από τα υπόλοιπα σεμινάρια;

Θα το πω με πάρα πολύ απλά λόγια: εύκολη στη χρήση πλατφόρμα, πιστοποίηση από έγκριτο διεθνή οργανισμό, προσιτές τιμές (fixed, στα 49 ευρώ το σεμινάριο) και, το πιο σημαντικό, καταρτισμένοι εισηγητές με πολύ «βαρύ» βιογραφικό, που όχι μόνο κατέχουν εξιδεικευμένες γνώσεις, αλλά μπορούν και να τις μεταλαμπαδεύσουν στο κοινό (πιστέψτε με, αυτό είναι και το πιο δύσκολο).

4) Ποιες θεματικές ενότητες καλύπτει;

Όλοι οι κλάδοι σε ένα ξενοδοχείο θα βρουν, τώρα ή στο εγγύς μέλλον, μια θεματολογία που τους ενδιαφέρει ανάμεσα στα σεμινάρια μας. Ξεκινήσαμε, πριν λίγες μέρες, με εννέα σεμινάρια (οροφοκομία, bar and restaurant operation, διαχείριση παραπόνων, υποδοχή-front office, υποδειγματική εξυπηρέτηση πελατών κ.ά.) και ευελπιστούμε ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουμε φθάσει στα 16.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia