Το τελευταίο κατάστημα Blockbuster θα καταχωρηθεί στην Airbnb

Σήμερα υπάρχει το Netflix, παλαιότερα υπήρχε το Blockbuster, η φημισμένη αλυσίδα βίντεοκλαμπ, που έφθασε στο απόγειο της δόξας της να αριθμεί 9.000 καταστήματα.

Το Blockbuster ιδρύθηκε το 1985 και υπήρξε ο κυρίαρχος παίκτης του παιχνιδιού μέχρι τις αρχές της νέας χιλιετίας. Την εποχή εκείνη έκανε τα πρώτα του βήματα το Netflix, από έναν δυσαρεστημένο πελάτη των Blockbuster, που δυσανασχέτησε σφόδρα για τις υπέρογκες χρεώσεις επειδή είχε καθυστερήσει να επιστρέψει μία βιντεοκασέτα.

Αν και το 2000, τα Blockbuster είχαν την ευκαιρία να εξαγοράσουν το Netflix, ωστόσο δεν το έπραξαν, κάτι που θα το πλήρωναν ακριβά – το 2010 η εταιρεία κήρυξε πτώχευση.

Σήμερα ένα μόνο κατάστημα της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας εξακολουθεί να είναι ανοικτό, στο Bend του Oregon, το οποίο μάλιστα ανακοίνωσε πως θα προσφέρει στους σινεφίλ την ευκαιρία να περάσουν μια νύχτα στο κατάστημα, κάνοντας κράτηση μέσω Airbnb.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια, από το 2004, του εν λόγω καταστήματος Sandi Harding: «Ως η τελευταία τοποθεσία στον κόσμο, το κατάστημά μας Blockbuster αποτελεί ωδή στην κινηματογραφική μαγεία, τις απλούστερες εποχές και την αίσθηση της κοινότητας που κάποτε μπορούσε να βρεθεί στις τοποθεσίες Blockbuster σε όλο τον κόσμο».

Οι κρατήσεις θα ανοίξουν την 17η Αυγούστου και θα αφορούν τους κατοίκους της περιοχής Deschutes County (ως επιβράβευση προς τους ίδιους, που όλα αυτά τα χρόνια το κρατούν ανοικτό), οι οποίοι θα μπορούν να διαμείνουν για ένα μόνο βράδυ, σε επιλεγμένες ημερομηνίες (από 18 μέχρι 20 Σεπτεμβρίου). Το κόστος διανυκτέρευσης θα είναι μόλις 4 δολάρια, όσο ήταν και το κόστος ενοικίασης μίας βιντεοκασέτας.

Το κατάστημα, που θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα, έχει μετατραπεί σε σαλόνι με τηλεόραση εποχής και πτυσσόμενο καναπέ, ενώ παραπέμπει έντονα στη δεκαετία του ’90. Προβλέπονται επίσης, πέρα φυσικά από το VCR και εκατοντάδες βιντεοκασέτες, ποπ-κορν, σνακ, σοκολάτες και αναψυκτικά, ό,τι ακριβώς θα χρειαστεί κάποιος για να απολαύσει μία ταινία.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia