Αποκτήστε 10.000 followers στο Instagram με μόλις 100 ευρώ...

Με αφορμή ένα πρόσφατο άρθρο μου για τις ψεύτικες κριτικές, ένας φίλος που έχει ταβέρνα στην Πάρο μου εκμυστηρεύτηκε ότι πριν λίγες ημέρες του ήρθε ένα mail με θέμα «Κριτικές Google, κριτικές TripAdvisor. Προσελκύστε νέους πελάτες»…


Ο αποστολέας, ο οποίος άνευ αιδούς παραθέτει και όλα τα στοιχεία επικοινωνίας, προτρέπει τον παραλήπτη να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του για να αποκτήσει περισσότερες κριτικές, σε διάφορες γλώσσες και με αναλυτικό περιεχόμενο, να ανέβει θέσεις στο TripAdvisor, καθώς και να δημιουργήσει ένα προφίλ με κύρος (!) στο Instagram, αποκτώντας, με το αζημίωτο (παραθέτει και τον σχετικό τιμοκατάλογο), followers και likes.

Παλαιότερα, για να αποκτήσεις ψεύτικες κριτικές έπρεπε να ψάξεις εσύ και να συμβιβαστείς με την αγγλική γλώσσα. Πλέον, δεν χρειάζεται να κουραστείς, αφού σε βρίσκουν αυτοί, οι οποίοι μάλιστα είναι ημεδαποί. Αυτό και αν είναι πρόοδος.


Μετά από αυτό, οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας επικοινώνησαν με το TripAdvisor, το οποίο τους απάντησε ως εξής: «Thanks very much for reaching out to us with this information. Unfortunately, you are correct – this is an organization that does advertise their ability to provide fake reviews. Fortunately though, it’s an organization we’re aware of and one we’re actively working to stop.»

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα προσωπικά η απάντηση αυτή δεν με πείθει (φαίνεται δε να είναι και τυποποιημένη). Και αυτό το «γνωρίζουμε την συγκεκριμένη εταιρεία και το δουλεύουμε» μου φάνηκε πολύ διπλωματικό.

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του… TripAdvisor.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia