Τα Starbucks ανοίγουν καταστήματα pickup...

Κοσμογονικές αλλαγές κυοφορούνται στα Starbucks, τα οποία σχεδιάζουν να κλείσουν 400 συμβατικά καταστήματα και να ανοίξουν άλλα 300, τα οποία όμως θα λειτουργούν αποκλειστικά ως pickup.

Το Νοέμβριο του 2019, τα Starbucks άνοιξαν το πρώτο τους φουτουριστικό pickup κατάστημα (γνωστό ως Starbucks Pickup), το οποίο επιτρέπει στους χρήστες (τακτικούς πελάτες ή walk-ins) να μπουν στην σχετική εφαρμογή, να παραγγείλουν και κατόπιν να προσέλθουν στο κατάστημα για να παραλάβουν την παραγγελία τους.

Φαίνεται ωστόσο ότι η πανδημία άλλαξε τις ισορροπίες, κάνοντας πιο ελκυστικά τα καταστήματα τύπου pickup. Οι μέρες όπου οι παρέες συγχρωτίζονταν για να απολαύσουν τον καφέ τους και να αλληλεπιδράσουν, φαίνεται, προς ώρας, να ανήκουν στο παρελθόν. 

Οι ίδιοι οι πελάτες των Starbucks, σύμφωνα με τις δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους, ιεράρχησαν αρκετά ψηλά έννοιες όπως convenience (άνεση) και connection (σύνδεση).

Ως εκ τούτου, μέσα στους επόμενους 18 μήνες η αμερικάνικη αλυσίδα θα κλείσει 400 παραδοσιακά καταστήματα και θα ανοίξει άλλα 300 αποκλειστικά για παραλαβή. Στα νέα αυτά καταστήματα, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να καθίσει ο πελάτης ούτε εντός ούτε εκτός του χώρου.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia