Η Rolls-Royce παρασκευάζει... μέλι...


Σε μια εποχή όπου η ζήτηση για πολυτελή αγαθά έχει πέσει κατακόρυφα και με τις επιχειρήσεις αυτές να έχουν στραφεί στην παραγωγή ετερόκλητων προϊόντων όπως μάσκες απολυμαντικά και αναπνευστήρες, η Rolls-Royce πήγε ένα βήμα παραπέρα…
rolls-royce-honey

Η γνωστή κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων δραστηριοποιείται, από το 2017, και σε έναν άλλον τομέα, αυτόν της παραγωγής μελιού… Ως εκ τούτου, τις μέρες αυτές, ελέω αναστολής κάθε παραγωγικής δραστηριότητας, έχει στρέψει την προσοχή της στην αγροτική παραγωγή (αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξη, συμβάλλοντας στη διατήρηση του πληθυσμού των μελισσών της Βρετανίας) έχοντας ως μότο ότι παράγει «το πιο αποκλειστικό μέλι στον κόσμο».
Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι το μελισσοκομείο της, που αποτελείται από «250.000 σκληρά εργαζόμενες μέλισσες», ξεπέρασε κάθε ρεκόρ παραγωγής. Το μελισσοκομείο της, το «Goodwood Apiary», όπου παρασκευάζεται η «Rolls-Royce του μελιού», βρίσκεται σε μία έκταση περίπου 170 τετραγωνικών χιλιομέτρων, γεμάτη με μισό εκατομμύριο δέντρα, θάμνους και αγριολούλουδα, ενώ λειτουργεί και ως καταφύγιο άγριων πτηνών.
Διαθέτει, μάλιστα, πέρα από βιώσιμα κτίρια και συστήματα διαχείρισης βρόχινου νερού, και έξι παραδοσιακές ξύλινες κυψέλες, που φέρουν ονόματα θρυλικά όπως Phantom, Ghost, Cullinan και Spirit of Ecstacy.
Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι το μέλι δεν προορίζεται προς πώληση, αλλά παρέχεται ως δώρο στους πελάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia