Airbnb. Απολύει το 25% του προσωπικού...


Δύσκολες ώρες για την Airbnb (αλλά και για την ψυχολογία των απανταχού hostess, που έχουν δει τα έσοδά τους να συρρικνώνονται), η οποία αναγκάζεται να απολύσει το ¼ του προσωπικού της.
airbnb-lays-off

Με την πανδημία και την καραντίνα να έχει επιφέρει καίρια χτυπήματα στην κορυφαία πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων (για το 2020, η εταιρεία αναμένει μείωση πωλήσεων κατά 50%), ο συνιδρυτής και CEO της Airbnb, Brian Chesky, ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι προχωράει στην απόλυση 1.900 υπαλλήλων της – περίπου το 25% από τις συνολικά 7.500 ανά τον κόσμο θέσεις εργασίας.
Οι υπάλληλοί της Airbnb στην Αμερική, που ιδρύθηκε το 2007 στο Σαν Φρανσίσκο (διαβάστε την άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία της εδώ), θα λάβουν αποζημίωση 14 εβδομάδων, συν μία ακόμη εβδομάδα για κάθε χρόνο παραμονής στην εταιρεία.
Όπως δήλωσε στην επιστολή του ο Chesky, η εταιρεία δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα στον τουρισμό, με αποτέλεσμα, μολονότι τον Απρίλιο διέθεσε 2 δις. δολάρια για να παραμείνει όρθια, να αναγκαστεί να προβεί σε απολύσεις αλλά και να εγκαταλείψει το φιλόδοξο πρόγραμμα για την επέκταση σε studios, στην luxury αγορά και στις μεταφορές.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia