Η καλύτερη εταιρεία για να εργαστεί κάποιος είναι ξενοδοχειακή...


Η καλύτερη εταιρεία για να εργαστεί κάποιος είναι ξενοδοχειακή, κάτι που προφανώς δεν αποτελεί έκπληξη. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μία ξενοδοχειακή αλυσίδα, η Hilton εν προκειμένω, έρχεται πρώτη στη λίστα του Fortune 100 Best Companies to Work For® 2020. 
Στην ίδια λίστα βρίσκονται τα Kimpton Hotels and Resorts (στην πρώτη δεκάδα), καθώς και τα Hyatt, Marriott International, Inc και Four Seasons Hotels and Resorts.
Η θέση αρκετών ξενοδοχειακών αλυσίδων στη λίστα καταδεικνύει το προφανές, ότι η ηγεσία των ξενοδοχείων αυτών αντιλαμβάνεται ότι αν φερθεί καλά στο προσωπικό της, τότε και αυτό με τη σειρά του θα φερθεί καλά στους επισκέπτες. Εξ ου και ο Χρυσός Κανόνας (Golden Rule) των Four Seasons, που βρίσκονται στη λίστα τα τελευταία 23 χρόνια, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να φερόμαστε στον συνάνθρωπο ακριβώς όπως θα θέλαμε να μας φερθούν.
Τα Hilton, που φέτος μετρούν έναν αιώνα ιστορίας, δικαίως κατέκτησαν την πρωτιά καθώς το 96% του προσωπικού τους τα χαρακτήρισε ως «την καλύτερη επιχείρηση για να εργαστεί κάποιος».
Η πρωτιά αυτή μόνο τυχαία δεν είναι καθώς τα Hilton έχουν τα τελευταία χρόνια εγκαινιάσει μία σειρά από προγράμματα που απευθύνονται στο προσωπικό τους, όπως τα:
v Team Member Value Proposition (παροχές που απευθύνονται «στο μυαλό, το σώμα, το πνεύμα, την αναγνώριση και την στήριξη, προκειμένου να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους»).
v  Heart of House. Αναφέρεται στην ανακαίνιση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων όπου διαμένει το προσωπικό της.
v Go Hilton. Πρόκειται ίσως για το πιο δημοφιλές προνόμιο, σύμφωνα με το οποίο ενθαρρύνεται (με "γενναίες" εκπτώσεις) το προσωπικό να επισκεφθεί άλλα Hilton ανά τον κόσμο.
v Lead@Hilton. Αναφέρεται στη στήριξη που παρέχεται σε κάθε στιγμή της καριέρας του υπαλλήλου, με ποιο γνωστή την ύπαρξη διαδικτυακού πανεπιστημίου.
v  Paid Parental Leave. Εχει θεσμοθετηθεί πληρωμένη πατρική άδεια, σύμφωνα με την οποία ο νέος μπαμπάς δικαιούται τέσσερις εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών (για τις γυναίκες η άδεια διαρκεί 12 εβδομάδες).


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia