Boutique ξενοδοχείο με άρωμα Coco Chanel...


Τη θερινή κατοικία της θρυλικής Coco Chanel, την έπαυλη Rosehall Estate στη Σκοτία, θα έχουν την ευκαιρία σύντομα οι επισκέπτες να επισκεφθούν, καθότι θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο.
Το εν λόγω πέτρινο οίκημα, που παραμένει ακατοίκητο εδώ και μισό σχεδόν αιώνα, υπήρξε η ερωτική φωλιά της γαλλίδας σχεδιάστριας μόδας, τη δεκαετία του ’20, και του ζάπλουτου δούκα του Westminster Hugh "Bendor" Grosvenor.
Η έπαυλη των 1,7 στρεμμάτων, στους τοίχους και τις ταπετσαρίες της οποίας η Coco είχε αφήσει το στίγμα της (στο εσωτερικό κυριαρχούσε το αγαπημένο της χρώμα μπεζ και η σχολαστική λεπτομέρεια σε έπιπλα και διακοσμητικά), ήταν προς πώληση τα τελευταία τέσσερα χρόνια έναντι 3 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 3,5 εκατ. ευρώ). Ο νέος του αγοραστής, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, έχει σκοπό να το μετατρέψει σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο.
Το ζευγάρι περνούσε ατέλειωτες ώρες τα καλοκαίρια στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού, που συν τοις άλλοις περιλαμβάνει λίμνη και ποταμό (γεμάτο σολομούς και πέστροφες), καθώς λάτρευε το κυνήγι και το ψάρεμα. Ο χώρος μάλιστα αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για την Coco που άρχισε να σχεδιάζει ρούχα του εραστή της.
Το Rosehall Estate, που αποτελείται από 22 δωμάτια (εικάζεται ότι ήταν το πρώτο κτίσμα στη Σκοτία με μπιντέ), χτίστηκε το 1800, αλλά καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1820, με αποτέλεσμα να χτιστεί από την αρχή. Στους χώρους του, μάλιστα, φιλοξενήθηκαν επιφανείς καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένου και του Winston Churchill, ο οποίος μάλιστα σε ένα γράμμα προς τη σύζυγό του έγραφε: «Η Coco Chanel ψαρεύει νυχθημερόν και σε δύο μήνες έχει σκοτώσει 50 σολομούς»…

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia