Διχάζουν οι οθόνες προειδοποίησης τσουνάμι στην Κω


Διχάζουν οι οθόνες που τοποθετήθηκαν στην Κω και οι οποίες προειδοποιούν για ενδεχόμενο τσουνάμι.
Οι εν λόγω πινακίδες, που  εντάσσονται στο πλαίσιο πιλοτικού ερευνητικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών φορέων, που διατείνονται ότι η ύπαρξή τους ενδέχεται να πλήξει την τουριστική βιομηχανία του νησιού, καθότι δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις στους τουρίστες και τους επισκέπτες του νησιού.
Η Κως επελέγη για το πρόγραμμα, μαζί με άλλες δύο ευρωπαϊκές πόλεις, λόγω του κύματος ύψους 1,5 μέτρου που προκλήθηκε από τον σεισμό του 2017 (σ.σ. ένα τέτοιο κύμα σκότωσε πέρυσι εκατοντάδες ανθρώπους στην Ινδονησία). Οι σεισμολόγοι διατείνονται ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η εμφάνιση τσουνάμι στον ελλαδικό χώρο μετά από σεισμική δραστηριότητα, με πιο ευάλωτα τα αμέτρητα νησιά μας, πόσω μάλλον σε ένα νησί που είναι «επίπεδο».
Μολονότι η τοποθέτηση οθονών είναι, όπως ισχυρίζονται οι σεισμολόγοι, προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο έγινε με λάθος τρόπο και, φυσικά, σε λάθος χρόνο (εν μέσω καλοκαιριού;). 
Η αλλαγή αυτή, που νομοτελειακά θα προκαλούσε αντιδράσεις, έγινε άναρχα και σίγουρα δεν ενσωμάτωσε τις βασικές αρχές που διέπουν το change management (διαχείριση αλλαγής). 
Χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς καμία προσπάθεια ώστε να κοινοποιηθούν τα οφέλη από την ύπαρξή τους και να εξασφαλισθεί η συγκατάθεση, τόσο στους κατοίκους όσο και τους επαγγελματίες του νησιού που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, η αλλαγή αυτή ήταν φυσικό να ενοχλήσει, ίσως και να πανικοβάλει ορισμένους, ντόπιους και μη, που απαιτούν το ''ξήλωμά'' τους

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia