Η πρώτη πτήση χωρίς πλαστικά μιας χρήσης...


Η πρώτη πτήση χωρίς πλαστικά μιας χρήσης πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό από την Hi Fly, αεροπορική εταιρεία της Πορτογαλίας, η οποία μάλιστα, μέσω του εκπροσώπου της, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί άλλο να αγνοεί τις επιπτώσεις που έχουν τα πλαστικά μιας χρήσης στο περιβάλλον».
Η εν λόγω εταιρεία αντικατέστησε όλα τα μαχαιροπίρουνα, τα ποτήρια και τα δοχεία με άλλα που προέρχονται από μπαμπού και ανακυκλώσιμα υλικά. Στόχος της είναι μέχρι το τέλος του 2019 να εκπαραθυρώσει τα πλαστικά από όλες τις πτήσεις της.
Η ανταπόκριση από τους επιβάτες υπήρξε θετική, δήλωσε ο CEO της εταιρείας, δείχνοντας ότι ο κόσμος πια είναι ευαισθητοποιημένος σχετικά με θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος.
Η κίνηση αυτή της Hi Fly αναμένεται να βρει μιμητές. Ηδη η Ryanair δήλωσε ότι στόχος της είναι να απεξαρτηθεί πλήρως, τόσο στα αεροσκάφη όσο και στα κεντρικά της γραφεία, από τα πλαστικά μέχρι το 2023, ενώ ανάλογες δράσεις αναμένεται να ξεκινήσει η EasyJet, η Delta και η Virgin Atlantic.
Σύμφωνα με έρευνες, οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών ευθύνονται για 5,7 εκατ. τόνους αποβλήτων σε ετήσια βάση, νούμερο που θα διπλασιαστεί σε 15 χρόνια, αν δεν ληφθούν μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πλαστικά απόβλητα που καταλήγουν στη Μεσόγειο αυξάνονται κατά 40% τους καλοκαιρινούς μήνες, καταδεικνύοντας τις επιβλαβείς επιπτώσεις που έχει ο τουρισμός στο περιβάλλον. Υπολογίζεται μάλιστα ότι κάθε μέρα οκτώ εκατομμύρια κομμάτια από πλαστικό καταλήγουν στον ωκεανό…
Ελπίζουμε και εδώ στην Ελλάδα σύντομα οι εταιρείες να αντιληφθούν το πρόβλημα και να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia