Airbnb. Κοντέινερ δηλώθηκε ως... "καθαρό σπίτι με ιδιωτικό μπάνιο''


Η μόδα της Airbnb έχει προσελκύσει αρκετούς επιτήδειους οι οποίοι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ενας από αυτούς ήταν ένας host (τρομάρα του) στο Άμστερνταμ, ο Jacob, ο οποίος καταχώρισε στην πλατφόρμα ένα… container, δηλώνοντάς το, μάλιστα, ως «καθαρό σπίτι με ιδιωτικό μπάνιο» στην κατηγορία cottage (εξοχικό σπίτι, αγροικία) και με τιμή τα 150 δολάρια (περίπου 130 ευρώ)...
Το «θύμα» ήταν ένας Βρετανός τουρίστας ο οποίος αποφάσισε να κλείσει ένα «Clean Home in Amsterdam with Private Bathroom» - η καταχώριση είχε μόνο μια φωτογραφία από το Άμστερνταμ(!), μέσω της πλατφόρμας της Airbnb
Όταν έφθασε στο "σπίτι'', αντίκρισε προς μεγάλη του έκπληξη ένα κοντέινερ που χρησιμοποιείται για μεταφορές, το οποίο ήταν παρκαρισμένο, παράνομα, στο δρόμο. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ψάχνοντας, προσπεράσαμε με το ταξί τρεις φορές το κοντέινερ, αδυνατώντας να πιστέψουμε ότι αυτό ήταν το σπίτι".
Το κοντέινερ, που διέθετε μια αυτοσχέδια κρεβατοκάμαρα (με τρία στρώματα στο έδαφος) και ένα μικροσκοπικό μπάνιο, δεν ενθουσίασε τον επισκέπτη (μα γιατί, άραγε;), ο οποίος απαίτησε να του επιστραφούν τα χρήματα. 
Ο αθεόφοβος ο Jacob αρνήθηκε και τη λύση έδωσε η Airbnb, που τον αποζημίωσε (πληρώνοντάς του και το ξενοδοχείο όπου εντέλει διέμεινε - περίπου 250 ευρώ) και απέσυρε κάθε καταχώρισή του τυχάρπαστου host από την πλατφόρμα της.



Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia