Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson σέρβιρε τσάι στα τρένα του...


Ο Richard Branson δεν είναι απλώς ένας οξυδερκής επιχειρηματίας που έχει κτίσει μια αυτοκρατορία, τον πολυσχιδή όμιλο Virgin, αλλά και ένας showman, μία αντισυμβατική προσωπικότητα που ξέρει να τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.
Τι έκανε αυτή τη φορά (θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχε ντυθεί μέχρι και αεροσυνοδός, όταν έχασε ένα στοίχημα); Στο παρθενικό δρομολόγιο της σιδηροδρομικής εταιρείας Virgin Trains USA, που εκτελεί δρομολόγια στη Νότια Φλόριντα, σέρβιρε τσάι στους έκπληκτους επιβάτες...
Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος σέρβιρε το τσάι από τροχήλατο καρότσι μεταφοράς ποτών κατά μήκος της αμαξοστοιχίας. Μόλις οι επιβάτες αντιλήφθηκαν ποιος είναι ο χαμογελαστός κύριος με το μούσι και το ατημέλητο μαλλί, σηκώθηκαν από τα καθίσματα για να βγάλουν μαζί του μία selfie.
Η Virgin Trains δραστηριοποιείται στην Αγγλία από το 1997, ενώ στην Αμερική είναι η μοναδική σιδηροδρομική εταιρεία που δεν είναι κρατική. Η εταιρεία, με τα γρήγορα και υπερσύγχρονα τρένα της (εστιάζοντας ιδιαίτερα στο ψυχαγωγικό σκέλος), σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα γραμμή που θα συνδέει τη Νότια Καλιφόρνια με το Λας Βέγκας, καθώς και μία που θα συνδέει τη Νέα Υόρκη με τη Βοστώνη.
Στόχος είναι η επέκταση σε περιοχές που είναι αρκετά μακρινές μεταξύ τους, για να καλυφθούν με αυτοκίνητο, αλλά συνάμα και αρκετά κοντινές, ώστε να μην υπάρχει αεροπορική σύνδεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Λας Βέγκας από το Λος Αντζελες είναι τέσσερις ώρες μακριά με το αυτοκίνητο, ενώ με το γρήγορο τρένο του Branson η απόσταση θα καλύπτεται σε μόλις 90 λεπτά.
Διαχρονικά η Virgin φημίζεται για την ικανότητά της να διεισδύει σε ετερόκλητες αγορές όπου εντοπίζει κάποιο κενό και να τις αναμορφώνει προς το καλύτερο.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia