Ηρθαν τα εικονικά ταξίδια...


Η First Airlines είναι μια ιαπωνική αεροπορική εταιρεία, που σε αντίθεση με άλλες εταιρείες του χώρου, δεν πετάει…

Oι επιβάτες της ιαπωνικής First Airlines ταξιδεύουν νοερά στα αναπαυτικά καθίσματα ενός A380 ή A340 απολαμβάνοντας κατά τη διάρκεια της πτήσης τους τέσσερα γεύματα, που ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό, από κορυφαίους σεφ, ενώ απολαμβάνουν υποδειγματική εξυπηρέτηση.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία εταιρεία, με έδρα το Τόκιο, που προσφέρει εικονικές πτήσεις. Σε μια αίθουσα λοιπόν που μοιάζει με καμπίνα αεροσκάφους οι επιβάτες παραλαμβάνουν το boarding pass και φορούν τις κλασικές ζώνες ασφαλείας και, αφού εφαρμόσουν τα ειδικά VR ακουστικά, παρακολουθούν τις οδηγίες των αεροσυνοδών, ενώ απολαμβάνουν και ένα «πλούσιο» αεροπορικό γεύμα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι συμμετέχοντες, που πληρώνουν 60 δολάρια για business class ή 70 για first class, βιώνουν ακέραια ακόμα και την εμπειρία μιας απογείωσης και προσγείωσης (έχουν προβλεφθεί ακόμη και οι σχετικοί θόρυβοι και ήχοι που κάνει το αεροπλάνο), χωρίς να βιώσουν όλη την κουραστική και επώδυνη διαδικασία του ταξιδιού (π.χ. καθυστερήσεις πτήσεων, ανασφάλεια και άγχος, παρουσία ενοχλητικών παιδιών).

Με τον τρόπο αυτό οι επιβάτες περιηγούνται, μέσα από τις συμβατικές οθόνες αλλά και μια virtual περιήγηση 360 μοιρών που λαμβάνει χώρα προς το τέλος του δίωρου «ταξιδιού», στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Παρισιού, της Ρώμης, της Χαβάης, ή της Νέας Υόρκης. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αγορά-στόχος είναι άτομα που δεν έχουν το χρόνο ή το χρήμα για να ταξιδέψουν ή γενικώς είναι ανήμπορα να ταξιδέψουν – η πιο δημοφιλής αγορά, πάντως, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, που ισχυρίζεται ότι οι θέσεις έχουν κλείσει για τους επόμενους δύο μήνες, είναι μεσήλικες και ηλικιωμένοι.



Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia