Εστιατόριο China Town. Προς αποφυγή...

Μολονότι είμαι λάτρης του κινέζικου φαγητού, στο κινέζικο εστιατόριο China Town, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, δεν θα φάω ποτέ, για τρεις λόγους:

Πρώτον αυτό το all you can eat, όπου τρως σούσι όσο μπορείς με 10 μόλις ευρώ, δεν μου θυμίζει πολύ κινέζικο παρά πιτσαρία ή μπουφέ ξενοδοχείων. Η ποιότητα παραμένει ο άγνωστος Χ.

Δεύτερον, η βαθμολογία του στο TripAdvisor και στα Google Reviews είναι επιεικώς τραγική, κάτω του μετρίου. Με 2,5 αστέρια στο πρώτο (Νο. 1625 από 1962 εστιατόρια στην Αθήνα) και 3,5 στο δεύτερο, το China Town είναι φανερό ότι έχει πρόβλημα. Μάλιστα, ένα από τα πιο πρόσφατα σχόλια έχει ως εξής:
«Πολύ κακή ποιότητα στο φαγητό. Μικρή ποικιλία στο  μπουφέ και αυτά που υπάρχουν είναι πολύ μακριά από την κινεζική κουζίνα. Το service της κυρίας είναι απαράδεκτο καθώς θυμίζει κάτι σε ελεγκτή με άσχημο τρόπο πάρα σε έναν άνθρωπο που πληρώνεται για να σε εξυπηρετήσει».

Τρίτο και κυριότερο, είναι ο τρόπος που ο ιδιοκτήτης απαντάει στις κριτικές. Η ειρωνεία περισσεύει. Ενδεικτικά παραθέτω την απάντηση που έδωσε στην ακόλουθη κριτική, την οποία μου διηγήθηκε μια καλή φίλη:
«Χθες επισκέφθηκε η κόρη μου το μαγαζί μαζί με την παρέα της. Η παρέα της πήρε το μενού του μπούφε. Η κόρη μου δεν πεινούσε, όμως κάποια στιγμή η φίλη της της έδωσε ένα κομμάτι σούσι. Έρχεται κατευθείαν η υπεύθυνη του καταστήματος και με αγένεια επιτίθεται στην μικρή φέρνοντας μαζί της την απόδειξη των 10 ευρώ που πρέπει να πληρώσει εφόσον έφαγε έστω και μια μπουκιά. Δεν γράφω το περιστατικό για τα χρήματα αλλά για την απαράδεκτη συμπεριφορά. Κατά γενική ομολογία των παιδιών το φαγητό πολύ μέτριο».
Η απάντηση: «ευτυχώς που υπάρχουν και οι κάμερες στο μαγαζί για το πόσο έφαγε η νεαρά πριν της πάμε την απόδειξη». Συνοδευόμενη από βίντεο με πρωταγωνίστρια την… Ρένα Βλαχοπούλου.   https://www.youtube.com/watch?v=haIwRMX1dGc


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia