Υπάλληλος της Pizza Hut απολύθηκε για ανέκδοτο που έγραψε στο κουτί της πίτσας...

Υπάλληλος της Pizza Hut στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ απολύθηκε εξαιτίας ενός ανεκδότου, που ζήτησε ένας πελάτης.
Η πελάτισσα ισχυρίστηκε ότι τα δύο αγοράκια της, ηλικίας 12 και 15 ετών, ζήτησαν, δίνοντας online παραγγελία, να αναγραφεί πάνω στο κουτί της πίτσας ένα ανέκδοτο – στην Αμερική συνηθίζεται οι πιτσαρίες να ικανοποιούν τέτοιου είδους επιθυμίες του πελάτη.
Η διανομέας, χωρίς να γνωρίζει την ηλικία του πελάτη που ζήτησε το ανέκδοτο, έγραψε: «Τι κοινό έχουν ένας διανομέας πίτσας και ένας γυναικολόγος; Και οι δύο πρέπει να το μυρίσουν, αλλά κανένας δεν θα το φάει».
Μόλις η μητέρα των δύο αγοριών αντίκρισε το ανέκδοτο, σοκαρίστηκε. Έξαλλη, επικοινώνησε με την εταιρεία, παραπονούμενη για το κακόγουστο αστείο, ενώ ανάρτησε και στο λογαριασμό της την επίμαχη φωτογραφία με το κουτί της πίτσας.
Η υπάλληλος επικοινώνησε με την πελάτισσα και της ζήτησε συγγνώμη, με την τελευταία να δηλώνει ότι εύχεται να μην χάσει η υπάλληλος τη δουλειά της.
Δυστυχώς η ευχή της δεν εισακούστηκε. Η διανομέας απολύθηκε παραμονές Χριστουγέννων, ενώ και η ίδια υπέστη διαδικτυακό bulling.
Η απόφαση αυτή της Pizza Hut προκάλεσε κύμα αντιδράσεων με πολλούς χρήστες να την κατακεραυνώνουν στο λογαριασμό της στο Facebook. Μάλιστα, ένας χρήστης έγραψε: «Ντροπή σου Pizza Hut, που απέλυσες μία υπάλληλο επειδή έκανε αυτό που ζήτησε ο πελάτης».
Μολονότι το ανέκδοτο ήταν χοντροκομμένο, η κίνηση της Pizza Hut να απολύσει την υπάλληλο είχε αρνητικές επιπτώσεις για όλους (lose-lose situation – μία κατάσταση όπου όλοι χάνουν). Κοινώς, κατάφερε το ακατόρθωτο. Η πελάτισσα υπέστη bulling, η υπάλληλος έχασε τη δουλειά της και η ίδια η εταιρεία έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων...
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia