Μπελάδες για την Johnson & Johnson

Ο αμερικάνικος κολοσσός Johnson & Johnson διατάχθηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ να αποζημιώσει με 55 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 47 εκατ. ευρώ) μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι η χρήση των προϊόντων με ταλκ για την προσωπική υγιεινή τής προκάλεσαν καρκίνο των ωοθηκών.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά δικαστική ήττα της εταιρείας, η οποία έχει να αντιμετωπίσει 1200 μηνύσεις κατηγορούμενη ότι δεν προειδοποίησε ως όφειλε τους καταναλωτές για τον κίνδυνο του καρκίνου από προϊόντα που περιέχουν ταλκ. Πριν από τρεις μήνες, το ίδιο δικαστήριο είχε επιδικάσει αποζημίωση 72 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια γυναίκας που πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών μετά από χρήση, στα γεννητικά της όργανα, της πούδρας τάλκη.
Η δεύτερη δίκη έγινε στην πολιτεία του Μιζούρι, και η ενάγουσα ονομάζεται Γκλόρια Ρίστεσουντ. Η εν λόγω κυρία ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιούσε επί δεκαετίες τα προϊόντα πούδρας ταλκ της J&J -μεταξύ των οποίων και η πασίγνωστη πούδρα για μωρά- στα γεννητικά της όργανα. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε αφαίρεση της μήτρας.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας επικαλέστηκε ότι η ετυμηγορία έρχεται σε αντίθεση με τα 30 χρόνια ερευνών, που καταδεικνύουν ότι η επίμαχη πρώτη ύλη σε καλλυντικά προϊόντα είναι απολύτως ασφαλής. Η J&J σκοπεύει να ασκήσει έφεση και, όπως ισχυρίστηκε, θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ασφάλεια των προϊόντων της.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia