Success story: Πώς ένα boutique ξενοδοχείο έγινε pet friendly

Το Kallichoron δεν είναι απλώς ένα ακόμη (άκρως επιτυχημένο) ξενοδοχείο της Αστυπάλαιας. Είναι ένα πρότυπο βιωσιμότητας, ένα success story που απασχόλησε μέχρι και την Google αυτό το καλοκαίρι. 

Ωστόσο σήμερα το marketing-tips θα αναφερθεί σε μία άλλη επιτυχία, που δεν είναι άλλη από την καθιέρωση του Kallichoron ως pet friendly ξενοδοχείου. Η συνιδρυτής, Μαρία Μαυρουδή, μας παραθέτει τα βήματα που ακολούθησαν ώστε να καταστήσουν το κατάλυμά τους φιλικό προς τα κατοικίδια.

Η αναγνώριση της ανάγκης…

Από όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στον χώρο της φιλοξενίας, υπήρχε ένα debate για το αν θα δεχόμαστε κατοικίδια ή όχι, τι μεγέθους, αν θα πρέπει να υπάρχει επιπλέον χρέωση, πόσο πιθανό είναι το κατοικίδιο να προκαλέσει φθορές κ.ά.

Όταν ξέσπασε η πανδημία του COVID-19, δεν ήταν λίγες οι οικογένειες που αποφάσισαν να υιοθετήσουν έναν σκύλο. Οι κηδεμόνες, είναι λογικό να θέλουν το νέο μέλος της οικογένειας να απολαμβάνει μαζί τους τις καλοκαιρινές διακοπές και όχι μόνο του σε κάποια πανσιόν. Βλέποντας, λοιπόν, να δημιουργείται μία ανάγκη, θεωρήσαμε ότι ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων θα θελήσει το καλοκαίρι να ταξιδέψει με το κατοικίδιό του, όπως κι εμείς άλλωστε.

Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της έρευνας…

Παράλληλα, εξετάσαμε τα δεδομένα της Google τους τελευταίους 12 μήνες, τα οποία επιβεβαίωναν την αίσθηση που είχαμε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να πάρουν μαζί τα κατοικίδια τους στις διακοπές τους. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σημειώθηκε αύξηση 157% στις αναζητήσεις στην Google για «ξενοδοχεία φιλικά προς τα κατοικίδια».


Η αναζήτηση συνεργατών…

Το επόμενο βήμα ήταν να βρούμε τον συνεργάτη που θα μας βοηθήσει στην διαδικασία. Στόχος μας, να μετατρέψουμε το Kallichoron σε ένα πραγματικά pet friendly ξενοδοχείο που θα σέβεται το κατοικίδιο που υποδέχεται, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα άνετο περιβάλλον διακοπών και χαλάρωσης στον κηδεμόνα του. 

Διαβάστε ακόμα: Pet friendly ξενοδοχεία. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα...

Πολύτιμος σύμβουλος σε αυτή την προσπάθεια, η εταιρεία Woof Together, οι οποίοι μέσω της Ακαδημίας και τα ανώτερης ποιότητας προϊόντα φιλοξενίας κατοικίδιων ειδικά για ξενοδοχεία, που προσφέρουν σε συνεργασία με την COCO-MAT, έκαναν την διαδικασία εξαιρετικά δημιουργική. 


Η προμήθεια πιστοποιημένων προϊόντων…

Από εκεί εξοπλιστήκαμε με κρεβατάκια και μπολάκια συμβατά με την πιστοποίηση Green Key, καθώς και άλλες εκπλήξεις για τους τετράποδους επισκέπτες, ώστε αυτοί να αισθάνονται πραγματικά καλοδεχούμενοι και οι κηδεμόνες τους να μην επιβαρύνονται με επιπλέον αποσκευές. Όπως και ο Καζανόβας, το μαύρο λαμπραντόρ μας και Chief Fetch Officer του Kallichoron, ο οποίος βεβαίωνε ότι αυτό που θέλαμε να δημιουργήσουμε θα έδινε χαρά στους τετράποδους φίλους μας.


Άλλωστε, στο Kallichoron ανέκαθεν πιστεύαμε στην αξία των συμβουλευτικών υπηρεσιών και των πιστοποιήσεων, τις οποίες θεωρούμε πολύτιμη πηγή γνώσης και ευκαιρία βελτίωσης των υπηρεσιών μας με τον πλέον ουσιαστικό, αλλά και αντικειμενικό τρόπο.

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε…

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν ως pet friendly κατάλυμα, είμαστε ενθουσιασμένοι από τα θετικά σχόλια των επισκεπτών. Οι ενδοιασμοί που είχαμε στην αρχή ευτυχώς δεν επαληθεύτηκαν. Εμείς υποδεχτήκαμε υπεύθυνους κηδεμόνες κατοικίδιων που σέβονταν τους κανονισμούς και τους υπόλοιπους επισκέπτες του ξενοδοχείου και δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα. Παράλληλα, είδαμε μία πρόσθετη πηγή εσόδων για το ξενοδοχείο μας. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! 

Για περισσότερες pet friendly στιγμές στο Kallichoron Art Boutique Hotel, μπορείτε να ακολουθήσετε στο Instagram τον Καζανόβα (@casanova_the_black_lab) και το Kallichoron (@kallichoron).


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia