Η Βαρκελώνη κρύβει διαδρομή λεωφορείου από το Google Maps για να το "παραδώσει" στους κατοίκους...

Με το φάντασμα του υπερτουρισμού να πλανάται πάνω από πολλούς τουριστικούς προορισμούς, οι κάτοικοι των προορισμών αυτών, που πλέον έχουν απαυδήσει από τις ορδές τουριστών που έχουν αναστατώσει την ζωή τους, φαίνεται ότι αναλαμβάνουν δράση.

Η δράση αυτή μπορεί να μην είναι απλά ορισμένες επιγραφές όπως “Tourists go home”, αλλά μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Όπως συνέβη σε μια γειτονιά της Βαρκελώνης, που προσπαθεί να βγει από τον χάρτη της Google... 

Για αρκετά χρόνια οι -κυρίως ηλικιωμένοι- κάτοικοι της La Salut, μιας γειτονιάς που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα  Antoni Gaudí, έκαναν παράπονα ότι δεν μπορούν να πάνε στο σπίτι τους επειδή το λεωφορείο 116 είναι πάντα γεμάτο από τουρίστες που επισκέπτονται το πάρκο Güell, το δεύτερο πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Βαρκελώνης, πίσω μόνο από το Sagrada Familia basilica.

Βρήκαν ωστόσο τον τρόπο να «εκπαραθυρώσουν» τους τουρίστες από το λεωφορείο τους. Αυτό γιατί ύστερα από ώριμη σκέψη το δημοτικό συμβούλιο έκανε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι διαδρομές του λεωφορείου να μην είναι πλέον διαθέσιμες στο Google και Apple Maps.

Το συγκεκριμένο -σχετικά ήπιο (συγκριτικά με ακραία μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από άλλους προορισμούς)- μέτρο, αν και αρχικά χλευάστηκε, εντούτοις εξέπληξε τους πάντες καθώς έφερε αμέσως αποτελέσματα, με τους κατοίκους της La Salut να μπορούν πλέον όχι μόνο να επιβιβαστούν στο minibus των μόλις 20 καθήμενων, αλλά και να κάθονται κιόλας.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Google αρκέστηκε να πει ότι δεν θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση αν δεν είχε ζητηθεί πρώτα από το δημοτικό συμβούλιο. Αυτή η μικρή νίκη φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη, με πολλούς να λένε χαριτολογώντας ότι το επόμενο βήμα θα είναι η αφαίρεση ολόκληρο του πάρκου Güell από τους χάρτες της Google. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη…


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia