Η ''Βαλίτσα'' στα Χανιά δεν πήγε μακριά...

Τελικά η ''Βαλίτσα'' αποδείχθηκε πολύ καλή για να είναι πραγματική. Αναφέρομαι στην πρωτοβουλία, πέρυσι, του δήμου Χανίων, που δημιούργησε σε κεντρικό σημείο της πόλης έναν χώρο, που παρέπεμπε σε βαλίτσα, που προοριζόταν για να εξυπηρετήσει τους τουρίστες. Μάλιστα, το άρθρο, πέρυσι, είχε αποσπάσει πολλά ευμενή σχόλια, με πολλούς χρήστες να αναρωτιούνται γιατί τέτοιες πρωτοβουλίες να μην λαμβάνουν χώρα και σε άλλους προορισμούς.

Ηταν μία πρωτότυπη ιδέα, που εξυπηρετούσε όσους επισκέπτες ήθελαν να εναποθέτουν προσωρινά τις αποσκευές τους στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις βόλτες τους, αλλά και να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες για την πόλη. Ουσιαστικά αυτή η υπηρεσία ''έλυνε τα χέρια'' των επισκεπτών που είτε κατέφθαναν στην πόλη και δεν είχαν που να αφήσουν τις βαλίτσες μέχρι να είναι έτοιμο το δωμάτιο είτε αναχωρούσαν και, έχοντας αποχωρήσει από το ξενοδοχείο ή το κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης (που ίσως δεν παρέχει σχετική υπηρεσία φύλαξης) είχαν ακόμα λίγο χρόνο για να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια ή απλώς να περιηγηθούν για τελευταία φορά.

Φαίνεται λοιπόν ότι η ''Βαλίτσα'' έκανε τον βραχύβιο κύκλο της, καθώς φέτος δεν θα τεθεί σε λειτουργία. Μάλιστα, έξω από την πόρτα υπάρχει και ένα σημείωμα που αναγράφει Out of Order (λες και πρόκειται για χαλασμένο ασανσέρ…). 


Το γιατί δεν θα λειτουργήσει, δεν το ξέρει κανείς. Ισως ο δήμος δεν είχε τα κονδύλια για να πληρώσει το μισθό των δύο ατόμων που θα εργάζονταν εκεί σε καθημερινή βάση. Ίσως πάλι αυτό το κόστος δεν μπορούσαν να το επωμιστούν τα ξενοδοχεία της περιοχής (που διαθέτουν και σύλλογο, που δήθεν είναι δραστήριος)…

Στην Ελλάδα δυστυχώς, δεν μπορούν όλοι να αντιληφθούν ορθά την έννοια της φιλοξενίας (αρκετοί την περιορίζουν στα όρια των εγκαταστάσεών τους) και την ανάγκη ώστε ο επισκέπτης να βιώσει μια σφαιρική εμπειρία στον προορισμό, που θα είναι μοναδική και ευκολομνημόνευτη (ναι, γιατί οι πρώτες και τελευταίες εμπειρίες του είναι πολύ «δυνατές»). 

Κρίμα!!!


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia