Εστιατόριο ανεβάζει ''εξωφρενική'' αγγελία και γίνεται viral

Όταν πρόκειται για εργασία σε συγκεκριμένους κλάδους, δεν είναι ασυνήθιστο για τους διευθυντές να ζητούν από τους υποψήφιους υπαλλήλους να έχουν προσόντα ή εμπειρία που σχετίζονται άμεσα με την επιχείρησή τους.

Αλλά, ένα εστιατόριο στο Palm Springs στην Καλιφόρνια το πήγε ακόμα πιο μακριά, καθώς έγινε viral επειδή διαθέτει έναν εκτενή κατάλογο με τα αναμενόμενα "dos" και "don'ts" για τους σερβιτόρους που επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα.

Η αγγελία, η οποία δημοσιεύτηκε αρχικά από το Tonga Hut στο Palm Springs στο Craigslist, άρχισε να τραβάει την προσοχή όταν ένας TikToker δημοσίευσε ένα σχετικό βίντεο. 

"Αυτή είναι η πιο τρελή αγγελία για σερβιτόρο σε εστιατόριο που έχω δει ποτέ και απλά μου έφτιαξε τη μέρα", λέει ο TikToker με το όνομα Abbey.

Η αγγελία ξεκινάει σχετικά φυσιολογικά, απαιτώντας από όσους θέλουν να υποβάλουν αίτηση να είναι «νηφάλιοι» στη δουλειά, να αισθάνονται άνετα σε ένα περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς, να έχουν εμπειρία στον κλάδο των εστιατορίων, να είναι πρόθυμοι να δουλεύουν μέχρι αργά και να έχουν αξιόπιστο μέσο μεταφοράς, καθώς οι δημόσιες συγκοινωνίες ολοκληρώνονται στις 21:40.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως από εδώ και πέρα αρχίζει «το γλέντι». Στο δεύτερο μέρος της αγγελίας, η υπεύθυνη προσλήψεων (η οποία αυτοαποκαλείται Claudia) αναλύει σχεδόν κάθε πιθανό χειρότερο σενάριο, προτού απαριθμήσει τους (εξωφρενικούς) λόγους για τους οποίους κάποιος δεν πρέπει να υποβάλει αίτηση για τη θέση.

"Σπουδαίοι" λόγοι, όπως αναφέρει η αγγελία, για να αγνοήσει κάποιος αυτή την αίτηση εργασίας είναι: να έχετε ένα κινητό τηλέφωνο που πεθαίνει συνεχώς χωρίς να είναι φορτισμένο, να πρέπει να δηλώνετε συνεχώς άρρωστοι επειδή η γιαγιά σάς έχει δηλητηριάσει με το ζαμπόν της, να παίρνετε ρεπό τα Σαββατοκύριακα αν η αγαπημένη σας ομάδα φτάσει στους τελικούς, να έχετε πονοκεφάλους καθώς πηγαίνετε σε πολλές εκπτώσεις σε γκαράζ (είναι σύνηθες στην Αμερική όταν κάποιος μετακομίζει και όχι μόνο, να πουλάει στην αυλή ό,τι δεν χρειάζεται), να έχετε ένα σπίτι χωρίς παράθυρα για να συρθείτε έξω σε περίπτωση που κλειστείτε κατά λάθος μέσα και να έχετε την τάση να κλείνετε κατά λάθος πτήσεις για το Las Vegas...

Η αγγελία εργασίας κλείνει υποστηρίζοντας ότι το εστιατόριο είναι ένα "ομαδικό περιβάλλον" και ότι όσοι έχουν μεγάλο εγωισμό, εσωστρέφεια και κακή συμπεριφορά δεν πρέπει να υποβάλουν αίτηση.

Για τη συγκεκριμένη αγγελία γράφτηκαν αμέτρητα σχόλια, με πολλούς να σημειώνουν ότι όποιος έγραψε την ανάρτηση, προφανώς τα έχει βιώσει όλα αυτά. "Ακούγεται σαν αυτός ο εργοδότης να έχει ακούσει όλες αυτές τις δικαιολογίες και να έχει ένα μικρό τραύμα", αστειεύτηκε ένας χρήστης. 

Άλλοι πάλι, πρόσθεσαν ότι από τη στιγμή που η αγγελία αναφέρει ότι δεν πρέπει να υποβάλουν αίτηση όσοι "δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ ή δεν μπορούν να χειριστούν τον εύστοχο σαρκασμό", είναι προφανές ότι η ανάρτηση έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia