Ξεπουλάνε οι άσχημες μπότες των 330 ευρώ...

Μπορεί ένα ελάχιστα «εμφανίσιμο» προϊόν να πετύχει στην αγορά; Οσο και αν φαίνεται περίεργο, η απάντηση είναι καταφατική. Πριν από χρόνια είχαν κάνει τεράστια επιτυχία τα Crocs και οι μπότες UGG, που σίγουρα δεν φημίζονταν για την ομορφιά τους. Εσχάτως, έχουμε μία ακόμα περίπτωση «ακαλαίσθητου» προϊόντος, που παρά το μειονέκτημά του, αλλά και την τσουχτερή τιμή του, έχει κάνει θραύση.

Η νέα τρέλα είναι μια upscale μπότα, κατασκευασμένη από πλαστικό και καουτσούκ, με το άκρως περιγραφικό (και ελάχιστα ευφάνταστο) όνομα ''Big Red Boots''. Πρόκειται για ένα ζευγάρι κόκκινες μπότες, οι οποίες εσκεμμένα παραπέμπουν σε ταινία κινουμένων σχεδίων…

Λανσαρίστηκαν πρόσφατα από την καλλιτεχνική κολεκτίβα MSCHF, που ιδρύθηκε το 2016 και ειδικεύεται στην παραγωγή out-of-the-box προϊόντων μόδας, με έδρα τη Νέα Υόρκη, με το εταιρικό δελτίο Τύπου να τις χαρακτηρίζει ως «μπότες κινουμένων σχεδίων για έναν φρέσκο τρισδιάστατο κόσμο». Στη δε ιστοσελίδα της διαμηνύει ότι οι λέξεις που της ταιριάζουν είναι «τέχνη, μόδα, τεχνολογία και καπιταλισμός».

Διαβάστε ακόμη: Η ιστορία της μπότας UGG

Στο δια ταύτα, οι συγκεκριμένες ευμεγέθεις μπότες, που κοστίζουν 350 δολάρια (περίπου 330 ευρώ) έχουν γίνει ανάρπαστες (αν και πολλοί δηλώνουν ότι είναι άβολες και βγαίνουν από το πόδι με εξαιρετική δυσκολία). Αν αναρωτιέστε πώς, η απάντηση, όπως και στην περίπτωση των UGG, είναι μία: influencers. Aρκετοί celebrities φωτογραφήθηκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης (αλλά και στο TikTok) φορώντας τες, λειτουργώντας ως επηρεαστές γνώμης. 

Μάλιστα επειδή επί του παρόντος η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά, αρκετοί ήταν αυτοί που έβαλαν το ζευγάρι που αγόρασαν σε δημοπρασία, με τις τιμές εκεί να φθάνουν τα 800 δολάρια. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να μπουν σε λίστα αναμονής…

Η’ στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia