Το όμορφο ταβερνάκι στο Ναύπλιο και ο ''παιδότοπος'' των κριτικών...

Με τον κουρνιαχτό σχετικά με τον ''τέως'' να έχει αρχίσει επιτέλους να καταλαγιάζει, νέο πεδίο αντιπαράθεσης έχει προκύψει σχετικά με την ταβέρνα του Ναυπλίου και την εκδίωξη του ομόφυλου ζευγαριού. 

Το περιστατικό είναι λίγο-πολύ γνωστό, με ένα gay ζευγάρι, που ήταν διαχυτικό, να βλέπει την πόρτα της εξόδου. Πλέον την τελευταία εβδομάδα η είδηση μονοπωλεί τα site αλλά και τις σελίδες που φιλοξενούν κριτικές. 

Εκεί λοιπόν τις τελευταίες μέρες γίνεται, όπως λέει και ο λαός μας, το «έλα να δεις». Τόσο στην Google όσο και στον εταιρικό λογαριασμό της ταβέρνας στο Facebook, γράφτηκαν εκατοντάδες κριτικές από χρήστες που σχολίαζαν το συμβάν, μολονότι οι συντάκτες των κριτικών δεν είχαν firsthand εμπειρία (δεν είχαν δηλαδή επισκεφθεί την ταβέρνα). Οι μεν επικροτούσαν την απόφαση του εστιατορίου, ενώ οι δε την στηλίτευαν σφόδρα.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι αρκετά συχνά οι κριτικές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το ίδιο φυσικά μπορεί να ισχύει και με τη βαθμολογία της κάθε επιχείρησης, που είναι επίπλαστη. Αρκούν πλέον μερικές δεκάδες fake σχόλια, από ομάδες ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα, για να ανεβάσουν ή να κατεβάσουν την κατάταξη. 


Σε αντίθεση με την Google, που μέχρι χθες το πρωί δεχόταν κριτικές για την συγκεκριμένη ταβέρνα, μολονότι αυτές παραβίαζαν κατάφωρα την αρχή περί αυθεντικότητας, το TripAdvisor επέδειξε πιο γρήγορα αντανακλαστικά, ενημερώνοντας ότι προς το παρόν δεν θα δεχθεί κριτικές, ενώ την ίδια στιγμή έσβησε όλες αυτές που ήταν απόρροια του συμβάντος. 

Εντωμεταξύ είναι άκρως περίεργο πώς στην Google το ''Όμορφο Ταβερνάκι'' εμφανίζεται πλέον ως ''Ομοφοβικό Ταβερνάκι''…


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia