Οι selfie απειλούν το ''μοναχικό δεντράκι'' της Ταϊλάνδης

Selfie, social media, overtourism. Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ το οποίο μπορεί να πλήξει ανεπανόρθωτα έναν τουριστικό προορισμό, ακόμα και ένα δημοφιλές αξιοθέατο.

Στην Ταϊλάνδη βρίσκεται ένα δέντρο, γνωστό ως το «πιο μοναχικό δέντρο» της Ταϊλάνδης, το οποίο συνιστά από μόνο του ένα θαύμα της φύσης, καθώς έχει ριζώσει σε μια μικροσκοπική βραχονησίδα με διάμετρο μόλις λίγων μέτρων.

Αυτό λοιπόν το δεντράκι, στην ανατολική ακτή της χώρας, απειλείται να καταστραφεί από την ανθρώπινη ματαιοδοξία, καθώς χιλιάδες τουρίστες σπεύδουν για να βγάλουν μια selfie δίπλα του.

Το μοναχικό δέντρο ευημερεί παρόλο που περιβάλλεται από αλμυρό νερό. Ωστόσο, η φωτογράφησή του, πριν λίγες ημέρες, από μία ομάδα ντόπιων δημοσιογράφων, είχε ως αποτέλεσμα εν ριπή οφθαλμού να καταφθάνουν τουρίστες για να το φωτογραφίσουν.

Ως εκ τούτου, τόσο η νησίδα όσο και το δέντρο υπέστησαν σοβαρές ζημιές, με αρκετά κλαδάκια να έχουν σπάσει, με τις ρίζες να έχουν ξεγυμνωθεί και με τον κορμό να γέρνει. 

Το νησάκι Koh Khai Hua Roh, όπως ονομάζεται, μπορεί να φιλοξενήσει μόνο πέντε άτομα τη φορά, κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται να τηρείται. Αρκετοί δε ανεγκέφαλοι εθεάθησαν να έχουν σκαρφαλώσει στο δεντράκι για να βγάλουν την τέλεια selfie.

Ο Δήμος αναμένεται να εγκαινιάσει επιμορφωτική καμπάνια ενώ μελετά και την περίπτωση του περιορισμού του αριθμού των τουριστών που επισκέπτονται το νησάκι, ίσως καθιστώντας το προσβάσιμο συγκεκριμένες εποχές του χρόνου. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα σύντομα το μοναχικό δεντράκι θα αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση…

Διαβάστε ακόμα Ανεγκέφαλος βανδάλισε το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Νέας Ζηλανδίας


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia