American Airlines. Οταν το προσωπικό σε προτρέπει να πετάξεις με ανταγωνιστική εταιρεία....

Και εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις ακούσει όλα, έρχονται οι πιλότοι της American Airlines για να σε διαψεύσουν. Τι ακριβώς έπραξαν οι εν λόγω κύριοι; Προτείνουν στους πελάτες που θέλουν να ταξιδέψουν να προτιμήσουν την Delta ή την United…

Το σωματείο λοιπόν των πιλότων της American Airlines, που έχει έρθει σε ρήξη με το μάνατζμεντ της εταιρείας, αποφάσισε να τραβήξει την κόντρα στα άκρα, εν προκειμένω στα social media (Twitter και YouTube). 

Εκεί λοιπόν ανεβάζουν τα διαφημιστικά μηνύματά τους, τα οποία προτρέπουν τους χρήστες, αν θέλουν να ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι, να μην προτιμήσουν την American. O λόγος; Το μάνατζμεντ τους κακομεταχειρίζεται (π.χ. αλλαγές προγραμμάτων την τελευταία στιγμή) και δείχνει ότι δεν νοιάζεται. 

Διαβάστε ακόμα Οταν ο σερβιτόρος σου λέει "άστο καλύτερα"...

Οι διαφημίσεις έχουν και αποφθέγματα διάσημων ανδρών για την αξία του προσωπικού, όπως ‘’Price is what you pay. Value is what you get." (Warren Buffett), "If you take care of your employees, they will take care of your customers, and your business will take care of itself." (J.W. Marriott) και "Your employees are your real competitive advantage. They're the ones making the magic happen -- so long as their needs are being met." (Richard Branson).

Το μήνυμα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρο: "Αγαπητέ επιβάτη, η American Airlines θα σε απογοητεύσει, όπως έχει απογοητεύσει και εμάς. Η United και η Delta είναι αρκετά καλύτερες, οι δε πιλότοι τους είναι πιο ευτυχισμένοι." 


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia