750 ευρώ πρόστιμο σε όσους ουρούν στην παραλία...

Αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια η Ισπανία έχει πρωτοπορήσει στην επιβολή ''ιδιότυπων'' προστίμων. Πριν λίγα χρόνια η μεσαιωνική πόλη Salobreña απαγόρευσε το μπάρμπεκιου στις παραλίες, με τους παραβάτες να απειλούνται με πρόστιμο  3.000 ευρώ.

Σε άλλα μέρη της Ισπανίας, αν κάποιος πηγαίνει από την παραλία στον δρόμο φορώντας μόνο το μαγιό, τότε του επιβάλλεται πρόστιμο 289 ευρώ. Ο δε γυμνισμός σε παραλίες που δεν επιτρέπεται επιφέρει πρόστιμο 718 ευρώ, ενώ σε άλλη πόλη οι τουρίστες που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι 3.000 ευρώ!!! Επίσης τιμωρείται η χρήση σαπουνιού ή σαμπουάν μέσα στη θάλασσα, αλλά και το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών (κυρίως από τους κατασκηνωτές).

Ο πιο πρόσφατος νόμος, που αποσκοπεί να βάλει μία τάξη στις παραλίες της πόλης Vigo, θα τιμωρεί, επιβάλλοντας πρόστιμο 750 ευρώ, όσους ουρούν στην παραλία ή μέσα στο νερό, ακόμα και όσους εναποθέτουν την πετσέτα τους και φεύγουν. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης διαμήνυσε ότι θα τοποθετήσει δημόσιες τουαλέτες κατά την διάρκεια της κορύφωσης της σεζόν για να εμποδίσει την εξάπλωση του προβλήματος.

Το μέτρο αυτό, που θα εφαρμοστεί από τις 18 Ιουλίου και αποσκοπεί στη «διατήρηση της καθαριότητας και της ηρεμίας σε παραλίες και ακτές», είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δεδομένου ότι το καλοκαίρι το πρόβλημα της «φυσιολογικής εκκένωσης στην παραλία ή στη θάλασσα» οξύνεται. 

Ωστόσο, το ερώτημα είναι το πώς θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο. Για παράδειγμα, πώς θα εντοπισθεί κάποιος (και βασικά, ποιος θα τον εντοπίσει) που κάνει την ανάγκη του μέσα στη θάλασσα;

Διαβάστε ακόμη Cinque Terre. Πρόστιμο σε όσους φορούν σαγιονάρες...



Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia