Στην Ελλάδα το πρώτο escape room σε ξενοδοχείο

Στο Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία υπάρχει ένα δωμάτιο που είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα δωμάτια των επισκεπτών. Είναι ένα ‘’μυστηριώδες’’ δωμάτιο που σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα τη δεκαετία του ’60, στο σπίτι ενός πολύ καλλιεργημένου και διορατικού ανθρώπου, που έχει ανακαλύψει το μυστικό της αθανασίας και ευζωίας, το οποίο έχει κρύψει καλά σε ένα μπουκάλι κρασί.

Αυτό τον γρίφο καλούνται να λύσουν οι παίκτες μέσα σε μια ώρα. Λύνοντας γρίφους, ανοίγοντας λουκέτα, ανακαλύπτοντας επτασφράγιστα μυστικά θα προσπαθήσουν να διαφύγουν κερδίζοντας την αθανασία!

Όπως αντιλαμβάνεστε, μιλάμε για ένα δωμάτιο διαφυγής/απόδρασης, το γνωστό σε όλους ‘’escape room’’, το οποίο ωστόσο έχει μία πρωτοτυπία: είναι το πρώτο escape room σε χώρο ξενοδοχείου παγκοσμίως!!! 

Αφουγκραζόμενη τη νέα τάση διασκέδασης που μεσουρανούσε στην προηγούμενη δεκαετία, η Γεωργία Χριστοδούλου, ιδιοκτήτρια του Apollo Resort Art Hotel, ούσα ανήσυχο πνεύμα, αποφάσισε το 2016 να καινοτομήσει και να δημιουργήσει το δικό της escape room στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. 

Το ερέθισμα το πήρε διαβάζοντας ένα άρθρο για τον τουρισμό και τα escape rooms στην Αθήνα, όταν και απόρησε με την είδηση ότι η αναζήτηση στο TripAdvisor για escape room ξεπερνά την αναζήτηση για την Ακρόπολη! Μάλιστα,  δεν θα αργούσε να αντιληφθεί ότι το δημιούργημά της θα συνιστούσε μια παγκόσμια πρωτοτυπία. 

Όσο για το θέμα του δωματίου, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την τοπική παραγωγή, με θέμα τον οίνο, και την ιστορία. 

Η απήχηση του νέου εγχειρήματος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με το κόστος του δωματίου να αποσβένεται σχετικά γρήγορα. Η αγορά-στόχος ήταν κυρίως Έλληνες, οικογένειες αλλά και εταιρείες που πρώτα έκλειναν παιχνίδι και μετά διαμονή. Για τους δε ξένους ήταν κάτι πρωτόγνωρο, με αρκετούς από αυτούς να δηλώνουν πρόθυμοι να παίξουν μόλις μάθαιναν για την ύπαρξή του. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι όσες έμπειρες ομάδες έρχονταν δήλωναν ότι το συγκεκριμένο δωμάτιο βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε πρώτα καλύτερα τους παιχνίδια, κάτι που δεν περίμεναν να συναντήσουν σε μια επαρχιακή πόλη.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia