6 πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τα Oreo...

Είναι ίσως τα μπισκότα με τους πιο πιστούς οπαδούς, των οποίων την ιστορία ελάχιστοι γνωρίζουν. Ο λόγος για τα θρυλικά Oreo, τα οποία έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι σε 100 και πλέον χώρες. Ας δούμε όμως κάποια άγνωστα στοιχεία γι’ αυτά τα νόστιμα μπισκότα:

Το 1890, οκτώ μεγάλα αρτοποιεία της Νέας Υόρκης συγχωνεύονται σχηματίζοντας την National Biscuit Company (Nabisco) και ανεγείρουν ένα εξαώροφο, επιβλητικό εργοστάσιο. 

Παρασκευάστηκαν ως "the highest class biscuits" στις 6 Μαρτίου του 1912. Εκείνη τη χρονιά κυκλοφόρησαν τρεις διαφορετικές γεύσεις, εκ των οποίων επιβίωσε μόνο αυτή που διέθετε δυο μικρά μπισκοτάκια με γεύση γκοφρέτα σοκολάτα, τα οποία είχαν κρέμα ανάμεσά τους.

Κάθε χρόνο απαιτούνται για την παραγωγή των Oreo 123.000 τόνοι κρέμας. Το κάθε μπισκότο αποτελείται αυστηρά από 29% κρέμα και 71% μπισκότο.

Έχουν πωληθεί περισσότερα από 500 δισ. Oreo έως σήμερα, αρκετά για να τυλιχτούν γύρω από τη Γη 381 φορές. 

Εκτιμάται ότι τα Oreo ήταν πιστή αντιγραφή του μπισκότου Hydrox, που είχε κυκλοφορήσει από την εταιρεία Sunshine ήδη από το 1908. 

Κανείς δεν γνωρίζει πώς προέκυψε η ονομασία. Σύμφωνα με μία εκδοχή τα δύο «o» στα άκρα αντιπροσωπεύουν το σχήμα των μπισκότων το οποίο είναι κυκλικό και η συλλαβή re, ανάμεσά τους, προήλθε από τη γαλλικό crème (κρέμα). Αλλοι ισχυρίζονται πως προήλθε από τη γαλλική λέξη or (χρυσός), επειδή εκείνη την εποχή τα μπισκότα τυλίγονταν σε χρυσόχαρτα ή την ελληνική λέξη όρος (βουνό), επειδή είχαν σχήμα λόφου.




Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia