Πακέτα διακοπών μόνο για γυναίκες (και στην Ελλάδα)...

Τα ταξίδια σόλο είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις των ταξιδιωτών του 2022. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους ξοδεύουν περισσότερα.
Ταξιδιωτικά πακέτα προς την Ελλάδα, αποκλειστικά για γυναίκες ανακοίνωσε πρόσφατα βρετανικό τουριστικό γραφείο, γεγονός που αναδεικνύει την νέα τάση όχι μόνο για σόλο ταξίδια γενικά, αλλά για οργανωμένες διακοπές αποκλειστικά για γυναίκες.

Αυτό που κάποτε αποτελούσε ταμπού, πλέον είναι κυρίαρχη τάση. Γνωστή εταιρεία, που διοργανώνει ταξίδια για εκείνους που θέλουν να ταξιδεύουν μόνοι τους, κυκλοφόρησε μια σειρά από οργανωμένα πακέτα διακοπών, μόνο για γυναίκες, που περιλαμβάνει μια σειρά από δημοφιλείς προορισμούς μικρών αποστάσεων, όπως Ιταλία, Ισπανία, Κροατία και Ελλάδα. Σύμφωνα με την εταιρεία το ποσοστό της ζήτησης για διακοπές μόνο για γυναίκες έχει αυξηθεί.
Τα πακέτα αυτά είναι ιδανικά για γυναίκες που θέλουν να πάνε διακοπές για πρώτη φορά μόνες τους, ή απλώς θέλουν να ταξιδέψουν παρέα με άλλες γυναίκες. 

Γυναίκες, έτοιμες να ταξιδέψουν
Οι γυναίκες είναι εκείνες που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στα ταξίδια, αφού λαμβάνουν το 80-85% των ταξιδιωτικών αποφάσεων και αποτελούν τα δύο τρίτα του συνόλου των ταξιδιωτών. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η συντριπτική πλειονότητα έχει αποφασίσει να ταξιδέψει σόλο το 2022. Το 43% τηρεί στάση αναμονής σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας, αναμένοντας την εξέλιξη της, ενώ το 33% δήλωσε ότι θα ταξιδέψει οπωσδήποτε και μόνο το 20% είπε ότι έχει ακυρώσει ή αναβάλει τις διακοπές του. Η έρευνα έδειξε ότι η πανδημία δεν μείωσε την επιθυμία των γυναικών για σόλο ταξίδια.
Αντιθέτως, από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2021, το 30% των γυναικών σχεδίαζε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό για το 2022. Η παλαιότερη τάση για οργανωμένα ομαδικά ταξίδια για πολλούς μεμονωμένους ταξιδιώτες εξακολουθεί να ισχύει. Τα αποτελέσματα της έρευνας καταγράφουν ότι για το 2022 το 37% των γυναικών έχει κάνει ήδη κράτηση σε κάποιο οργανωμένο ταξίδι, ενώ το 23% το σκέφτεται, ή είναι αναποφάσιστο. Το υπόλοιπο 38% των γυναικών δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να σχεδιάζουν μόνες τους το ταξίδι.

Πόσα ξοδεύουν 
Οι προηγούμενες έρευνες του Journey Woman έδειχναν ότι οι γυναίκες ταξιδεύοντας μόνες τους πριν από την πανδημία, ξόδευαν περίπου 3.000 δολάρια την εβδομάδα, ποσό που δείχνει μεγάλη αγοραστική δύναμη. Οι ταξιδιωτικές ασφάλειες και άλλα έξοδα που έχουν προκύψει λόγω Covid, αυξάνουν πλέον το κόστος του ταξιδιού, με το 82% των γυναικών να δηλώνει ότι θα τα πληρώσει.

Τι αναζητούν στις διακοπές τους
Οι γυναίκες που ταξιδεύουν σόλο απάντησαν στην έρευνα ότι μετά την πανδημία αναζητούν ευκαιρίες για νέες περιπέτειες, μαζί με την παραδοχή ότι ένας μόνος ταξιδιώτης είναι έτοιμος να βγει «από τη ζώνη άνεσης του». Το 62% των γυναικών είπε ότι θέλουν να επισκεφτούν έναν νέο και ασφαλή προορισμό, ενώ το 21% δήλωσε ότι προτιμά διακοπές κοντά στο σπίτι. Αναφορικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό, η Ευρώπη και πάλι πρωταγωνιστεί, με το 32% των γυναικών που θα ταξιδέψουν μόνες να δηλώνει ότι θα την επισκεφτούν.

Πηγή: με πληροφορίες από το news247.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia