Χαλκιδική. Σουηδός τουρίστας καθαρίζει την παραλία (ντροπή...)

Η είδηση και μόνο ότι ένας Σουηδός τουρίστας καθάρισε παραλίες της Χαλκιδικής από σκουπίδια, αν μη τι άλλο προκαλεί θλίψη σε κάθε νοήμων Ελληνα.



Oταν ο Daniel Tornkovist, που παραθέριζε για έναν μήνα στην Χαλκιδική, είδε τις όμορφες παραλίες της περιοχής γεμάτες με σκουπίδια, αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν έκανε η πολιτεία, η νομαρχεία, ο δήμος, ο ιδιωτικός τομέας και οι ίδιοι οι κάτοικοι: να τις καθαρίσει!!!

Αναρωτιέμαι το τμήμα δημοσίων σχέσεων σε όλα αυτά τα ξενοδοχεία της περιοχής με τι ασχολούνται. Δημόσιες σχέσεις, για όσους γνωρίζουν, δεν είναι μόνο η αποστολή δελτίων Τύπου και οι καλές σχέσεις με πελάτες και δημοσιογράφους…

Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις της εκάστοτε περιοχής ότι το τουριστικό προϊόν είναι πολυδιάστατο και ότι η εμπειρία του επισκέπτη επηρεάζεται από πληθώρα παραγόντων (όπως είναι και η καθαριότητα των δημοσίων χώρων/παραλιών). Ένας καλός φίλος και συνάδελφος, ιδιοκτήτης καταλύματος Airbnb σε ήσυχη παραλία του Πόρου, πληρώνει ο ίδιος άτομο για να καθαρίζει τακτικά την παραλία… Ισως είναι και ο μόνος σε όλη τη χώρα…

Αφού ο Σουηδός, που δηλώνει λάτρης της φύσης και των ζώων (ίσως και να απολαμβάνει και τη δημοσιότητα), αγόρασε μαύρες σακούλες σκουπιδιών, άρχισε να καθαρίζει τις παραλίες με μοναδικό του βοηθό το σκυλάκι του. Με τα σκουπίδια που συγκέντρωσε γέμισε ένα φορτηγάκι του Δήμου.

Διαβάστε ακόμα Η οικογένεια του Ουίλ Σμιθ κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι...

Ο ίδιος, που δηλώνει βαθιά οργισμένος για το πρόβλημα της ρύπανσης και τη Μεσόγειο που εξελίσσεται σε σκουπιδότοπο, κάθε χρόνο, όπου και αν πάει, αναλαμβάνει cleaning up projects. Ο επόμενος σταθμός του είναι η Κρήτη, «μακριά από παγωμένες θερμοκρασίες και τον γκρι ουρανό», όπου θα βρίσκεται τον χειμώνα, οπότε όλοι εσείς οι Ελληνάρες που είστε επιρρεπείς να αφήνετε τα σκουπίδια σας όπου βρείτε, μην ανησυχείτε, κάποιος από τα Βόρεια θα έρθει να τα μαζέψει.

Διαβάστε ακόμα Ο Lewis Hamilton καθάρισε παραλία της Μυκόνου...

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia