Πώς μία μικρή ελληνική εταιρεία έγινε θέμα μέχρι το Reuters...

Μέχρι πριν λίγες ημέρες ελάχιστοι γνώριζαν την εταιρεία Cosmos Aluminium, με έδρα τη Λάρισα. Σήμερα πλέον την ξέρουν πολύ περισσότεροι, καθότι έγινε talk of the town, εντός και εκτός συνόρων…


Τι ακριβώς έκανε η ελληνική μεταλλουργική εταιρεία των 180 εργαζομένων; Επένδυσε σε αυτό που εδώ και καιρό είναι trend στο εξωτερικό: στην παροχή κινήτρων στους εμβολιαζόμενους, είτε αυτοί είναι πελάτες είτε εργαζόμενοι. Και το έκανε πολύ έξυπνα, ώστε να τραβήξει το ενδιαφέρον όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του διεθνούς Τύπου!

Η εν λόγω εταιρεία λοιπόν ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι προσφέρει στο προσωπικό της μπόνους ύψους 500 ευρώ (τα χρήματα θα δίνονται με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού) για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, καθότι, όπως δήλωσε, υπάρχει έκδηλη ανησυχία ότι τα νέα κρούσματα θα μπορούσαν να "εκτροχιάσουν" την αύξηση των παραγγελιών, που βιώνει από την αρχή της χρονιάς.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Cosmos Aluminium στο έγκριτο Reuters: «Θα ήταν μια καταστροφή» - το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της προορίζεται για τις αγορές του εξωτερικού. Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα σημείωσε άνοδο 14% τον Μάιο, καθώς η οικονομία "πήρε μπρος" μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Όλα αυτά και ενώ η εταιρεία έχει επιβάλλει μια σειρά μέτρων προστασίας, με τους εργαζομένους να βρίσκονται σε ασφαλείς αποστάσεις. Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι όταν διαπιστώθηκε ότι ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων είναι ανεμβολίαστοι. «Σκεφτήκαμε ότι επιβραβεύοντας όλους όσοι είναι υπεύθυνοι, θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε μια τάση μεταξύ εκείνων που είναι πιο δύσπιστοι και να αλλάξουν γνώμη", δήλωσε ο αντιπρόεδρος.

Την ίδια στιγμή, η Cosmos αναφέρει ότι ξεκινά καμπάνια στο εσωτερικό της δίκτυο με προτροπές και παρακινήσεις προς τους εργαζομένους να κάνουν το εμβόλιο «για το καλό όλων μας».

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia