Ενοικιάσεις πισίνας. Η νέα μόδα

 

Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, ωστόσο είναι αλήθεια: η καραντίνα και εν γένει η πανδημία δημιούργησε ευκαιρίες.


Της μοδός τον τελευταίο καιρό είναι η αμερικάνικη πλατφόρμα Swimply.com, που ιδρύθηκε το 2019, προ πανδημίας δηλαδή, και η οποία έχει ως αντικείμενο την… ενοικίαση πισίνων.

Η «Airbnb της πισίνας», όπως αποκαλείται (καθώς ακολουθεί πιστά το μοντέλο Airbnb), έδωσε κυριολεκτικά ζωή (και εισόδημα) σε σπίτια με πισίνα, τα οποία τώρα μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά. Αυτά θα δέχονται επισκέπτες, οικογένειες ή παρέες, που θα αναζητούν να δροσιστούν ή και να κάνουν ηλιοθεραπεία σε ένα «ελεγχόμενο» περιβάλλον. Η χρέωση θα γίνεται με την ώρα, με την πλατφόρμα να παίρνει το 15% της τιμής.

Ο CEO της Swimply δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το 2020 η εταιρεία του γνώρισε στιγμές δόξας (σ.σ. την εποχή εκείνη απαγορεύτηκε η χρήση των δημόσιων πισίνων), καθώς τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 4.000%. 

Στην πλατφόρμα έχουν καταχωρηθεί περισσότερες από 13.000 πισίνες (πολλές από αυτές διαθέτουν, για ευνόητους λόγους, και εξωτερικές τουαλέτες), με τις τιμές ανά ώρα να ξεκινούν από 30 δολάρια και να φθάνουν τα 100.

Υπολογίστηκε μάλιστα ότι πολλά αμερικάνικα νοικοκυριά είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται κατά 5-10.000 δολάρια το μήνα… Πιο χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση μιας οικογένειας που κέρδισε 100.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης Η ιστορία της Airbnb

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia