Η γκάφα της Domino's

 

Συχνά τα social media δύναται να αποβούν δίκοπο μαχαίρι. Είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να διαμοιραστούν οι εταιρείες νέα και ειδήσεις με τους ακολούθους τους, το οποίο όμως συχνά μπορεί να έχει αντίθετα ή αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.


Ότι ακριβώς συνέβη με την Dominos στην Ινδία, η οποία ανέβασε μία φωτογραφία στο Twitter για να επικοινωνήσει στο κοινό το αξιόμαχο του προσωπικού της. Πρόκειται για τη φωτογραφία ενός δύσμοιρου delivery boy, τον οποίο η εταιρεία αποκαλεί στρατιώτη (soldier), ο οποίος βουτηγμένος μέχρι τα γόνατα μέσα στο νερό, απόρροια των πλημμυρών που ταλανίζουν την Καλκούτα τις τελευταίες μέρες, σπεύδει να παραδώσει την παραγγελία.

“A soldier is never off duty! Ours come in blue and deliver hot, fresh and safe meals powering through the rains of Kolkata!”, ανέγραφε το tweet για τον παντός καιρού «στρατιώτη», ο οποίος, πιστός στην αποστολή του, παραδίδει τη ζεστή πίτσα ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Δυστυχώς για την Dominos, μια σημαντική μερίδα των χρηστών καυτηρίασε την πολιτική της, που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των «στρατιωτών» της, τις οποίες μάλιστα δεν διστάζει να τις εκμεταλλευτεί, ανεβάζοντας «σκηνοθετημένες» φωτογραφίες για να αποσπάσει likes.

Διαβάστε ακόμα Γιατί η Domino's εγκατέλειψε την πολιτική παράδοσης πίτσας εντός μισής ώρας

Την ίδια στιγμή, αρκετοί ήταν αυτοί που ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί σχετικά με τη συμπεριφορά ορισμένων συμπατριωτών τους, που δεν διστάζουν, παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, να παραγγείλουν από έξω.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia