Το ιδιωτικό νησί της Royal Caribbean

H φωτογραφία τραβήχτηκε πριν λίγες μέρες από κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean, που έχει αράξει, για συντήρηση (με 70 άτομα προσωπικό, από 1.300 που εργάζονται υπό κανονικές συνθήκες), κοντά σε ένα μικροσκοπικό νησάκι στις Μπαχάμες, το Coco Cay.


Η έκταση του παραδεισένιου αυτού νησιού, στο οποίο σε εποχές αιχμής εργάζονται 700-800 άτομα, είναι ένα χιλιόμετρο (από ανατολάς προς δυσμάς) και μόλις 183 μέτρα (από βορρά προς νότο). 

Αυτό που επίσης προφανώς δεν γνωρίζουμε είναι ότι είναι ιδιωτικό, καθώς ανήκει -μέσω leasing- στην Royal Caribbean, ούσα η πρώτη εταιρεία με κρουαζιερόπλοια που έχει το δικό της νησί, η οποία το 2019 δαπάνησε 250 εκατ. δολάρια για να το ανακαινίσει (κατασκευάστηκε μάλιστα μία μεγάλη προβλήτα, προκειμένου τα πλοία της να αφήνουν εκεί τους τουρίστες, αντί να τους κατεβάζουν με βάρκες) και να το αξιοποιήσει εμπορικά.


Στο νησί, που υπάρχουν δραστηριότητες για όλα τα γούστα (π.χ.  snorkeling, kayaking, parasailing, scuba diving – όλα τιμολογούνται έξτρα), απαντάται επίσης water park (με μια τεράστια νεροτσουλήθρα, την πιο ψηλή στην Αμερική – με κόστος τα 160 δολάρια το κεφάλι), καταστήματα και μια μαγευτική παραλία (σ.σ. διοργανώνονται επίσης, πάντα επί πληρωμή, tour με βάρκα γύρω από το νησί), ικανά να χαρίσουν μία αξιομνημόνευτη εμπειρία στους περίπου 2.500 επισκέπτες σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε επίσης Τα ακινητοποιημένα κρουαζιερόπλοια προσελκύουν τουρίστες...

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia