Η British Airways βγάζει στο σφυρί τα ''ασημικά'' της...

Η British Airways βγάζει στο σφυρί όλα της τα «ασημικά» προκειμένου να παραμείνει ζωντανή. Όλα τα αντικείμενα προς πώληση θα διατεθούν μέσα από την ιστοσελίδα της και ανάμεσά τους περιλαμβάνονται σερβίτσια που χρησιμοποιεί σε αεροσκάφη της, αντικείμενα που πλέον έχουν αποσυρθεί (όπως φουρνάκια που στοίβαζαν τους δίσκους, προς 57 ευρώ έκαστο), ποτήρια σαμπάνιας και πιάτα της πρώτης θέσης, ακόμα και παντόφλες αλλά και κουβέρτες και καροτσάκια.


Αν λοιπόν κάποιος θέλει να «ανασυνθέσει μια μαγική εμπειρία πτήσης με την ΒΑ στο σπίτι», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η βρετανική αεροπορική εταιρεία σε ένα δελτίο Τύπου, τότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφθεί το site και να προλάβει τις ευκαιρίες (πιατάκια και ποτηράκια προς 6 ευρώ, μπολ της σούπας προς 35 ευρώ κ.ά.).


Λόγω της πανδημίας, η εταιρεία, που έχει καταργήσει 13.000 θέσεις εργασίας, βρίσκεται στο κόκκινο με τις απώλειες για όλο τον όμιλο να φθάνουν τα 5,6 δισ. ευρώ. Η πρόσφατη καραντίνα έχει δώσει την χαριστική βολή στην BA, που ωστόσο επικρίνει τη βρετανική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, διατεινόμενη ότι ένα πιο ελαστικό μέτρο, όπως το δικαίωμα στο ταξίδι όσων κάνουν το τεστ πριν ταξιδέψουν, θα ήταν λιγότερο καταστροφικό.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η British Airways εκποιεί την κληρονομιά της. Στις αρχές του χρόνου πούλησε έργα τέχνης, ανάμεσά τους και έργα διάσημων καλλιτεχνών, αξίας μερικών εκατομμυρίων ευρώ.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia