Βαγόνια τρένου μετατρέπονται σε δωμάτια ξενοδοχείου...

Εχετε κοιμηθεί ποτέ σε τρένο; Αν όχι, έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε, αν βρεθείτε στον Καναδά, επισκεπτόμενοι το Train Station Inn, ένα μπουτίκ ξενοδοχείο μέσα στη φύση, που ως δωμάτια έχει τα βαγόνια ενός τρένου.


Το τρένο, που βρίσκεται στο χωριό Tatamagouche, στη Νέα Σκωτία, διαθέτει εννέα βαγόνια (που χρονολογούνται από το 1911 έως το 1978), τα οποία λειτουργούν ως δωμάτια – κάθε δωμάτιο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα (σε ορισμένα επιτρέπονται και τα κατοικίδια). Το κόστος διανυκτέρευσης κυμαίνεται από 110 μέχρι 170 ευρώ.


Τα βαγόνια διαθέτουν κλιματισμό, ιδιωτικά μπάνια, καλωδιακή τηλεόραση, καθώς και συλλογή από αναμνηστικά σιδηροδρόμων εποχής. Ορισμένα μάλιστα διαθέτουν ιδιωτική κουζίνα.

Σε ξεχωριστό βαγόνι, που κατασκευάστηκε το 1928, απαντάται η τραπεζαρία, που φιλοξενεί βραδιές ζωντανής μουσικής στην ανακαινισμένη πλατφόρμα τρένων, ενώ στο κτίριο του σταθμού βρίσκεται και ένα καφέ όπου οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν το πρωινό τους.


Ο Σταθμός Tatamagouche, που λειτούργησε ως σιδηροδρομικός σταθμός από το 1887 ως το 1973, εξαγοράστηκε από τον 18χρονο James “Jimmie” LeFresne το 1974, ο οποίος δεν άντεχε στην ιδέα ότι θα κατεδαφιζόταν το μέρος όπου επισκεπτόταν μικρός. 


Αργότερα, συνέλαβε την ιδέα του πανδοχείου, το οποίο το 1989, μετά από δύο χρόνια ανακαινίσεων, άνοιξε τις πόρτες του. Εκτοτε έχει κερδίσει αρκετά βραβεία, με κορυφαίο από αυτά την 1η θέση για ξενοδοχεία σε μοναδικές τοποθεσίες στον Καναδά για το έτος 2006.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia