Η Κάλλας, ο Ζορμπάς και ο Yanni υποδέχονται τους επισκέπτες...

Όταν η ιστορία παντρεύεται με την τεχνολογία, τότε τα αποτελέσματα δύναται να είναι εντυπωσιακά. Κάτι ανάλογο έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" της Καλαμάτας, όταν τρεις θρυλικές μορφές «ζωντανεύουν» μέσα από τα κινητά όσων καταφθάνουν στην νότια Πελοπόννησο.

Πρόκειται για τους Μαρία Κάλλας και Yanni (Γιάννης Χρυσομάλλης - παγκοσμίου φήμης συνθέτης και πιανίστας), αμφότεροι με καταγωγή από Πελοπόννησο (Μεσσηνία και Καλαμάτα αντίστοιχα), αλλά και τον Γιώργο (Αλέξη) Ζορμπά, που έζησε για χρόνια στη Δυτική Μάνη.

Οι επισκέπτες, ερχόμενοι στο χώρο παραλαβής των αποσκευών του αεροδρομίου, αντικρίζουν τρεις αφίσες διαστάσεων 1,60x1,00 μέτρα με τις φωτογραφίες των τριών αυτών Ελλήνων, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι όλοι τους έχουν κάποια σχέση με τη Μεσσηνία. 

Αυτό θα το μάθουν χάρη στην τεχνολογία και συγκεκριμένα με το QR code reader/scanner που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε εικόνας, από το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τις διάσημες αυτές προσωπικότητες.

Πηγή: με πληροφορίες από το etravelnews.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia