Εστιατόρια στην Αμερική χρεώνουν ένα έξτρα ποσό για τον Covid-19 και τις επιπτώσεις που έχει αυτός στην αύξηση των τιμών των κρεάτων (μέσα στον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 8%, με τους ειδικούς να μιλούν για αύξηση που μπορεί να ξεπεράσει το 20%).
covid-19-surcharge

Ωστόσο, η πρακτική αυτή δεν άρεσε σε μια μερίδα των πελατών, που παραπονέθηκαν για τις «αδικαιολόγητες αυξήσεις», με αποτέλεσμα πολλά εστιατόρια να αποσύρουν την έξτρα χρέωση και να την μετακυλήσουν στις τιμές των πιάτων.
Μία τέτοια απόδειξη από εστιατόριο στο Μισούρι έκανε τον γύρο του διαδικτύου πριν λίγες μέρες, με πολλούς χρήστες να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν η πανδημία να επιβαρύνει το μέσο λογαριασμό στο εστιατόριο κατά 5%.
Το συγκεκριμένο εστιατόριο χαρακτήρισε απαράδεκτη την κακομεταχείριση που υπέστη το προσωπικό του από εξαγριωμένους πελάτες και χρήστες του διαδικτύου και, αφού επισήμανε ότι δεν ευθύνεται το ίδιο για την έξτρα αυτή χρέωση, υποσχέθηκε ότι αφενός θα την αποσύρει και αφετέρου θα αυξήσει τις τιμές όλων των πιάτων.