Η Ιμπιζα των Αλπεων, που διέδωσε τον κορωνοϊό, βάζει τέρμα στον ανεξέλεγκτο τουρισμό ...


Το τιρολέζικο χωριό Ischgl (Ισγκλ), από όπου εικάζεται ότι διαδόθηκε ο κορωνοϊός στην Ευρώπη, βάζει φρένο στο party tourism.
Γνωστό και ως η «Ιμπιζα των Αλπεων», το διάσημο αυστριακό χωριό, που βρίσκεται κοντά στην Ιταλία και την Ελβετία, αποφασίζει να κάνει repositioning στοχεύοντας σε πιο ποιοτικό τουρισμό (upper market).
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης: «Εμφαση θα δοθεί στον ποιοτικό και όχι στον ανεξέλεγκτο τουρισμό, στοχεύοντας στους σκιέρ και όχι στους επισκέπτες που έρχονται για μία μέρα με το λεωφορείο προκειμένου να ‘’ξεσαλώσουν’’. Θα μελετήσουμε τα στοιχεία των τελευταίων ετών και όπου είναι απαραίτητο, θα κάνουμε διορθώσεις για να αλλάξουμε κατεύθυνση».
Ischgl-covid19

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η περιοχή αδικείται, καθώς έχει πολλά να προσφέρει, πέρα από όσους έρχονται αποκλειστικά για τα πάρτι». Η περιοχή φημίζεται για τα «παιχνίδια ποτού» που διοργανώνονται (beer pongs) στα αμέτρητα μπαρ και κλαμπ, για τις συναυλίες και τις υπαίθριες μαζώξεις.
Το εν λόγω θέρετρο, που κάθε χρόνο, χειμώνα-καλοκαίρι, προσελκύει 500.000 τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, θεωρήθηκε το εκκολαπτήριο του φονικού ιού (περίπου 2.000 κρούσματα σε επτά ευρωπαϊκές χώρες συνδέθηκαν με το χωριό), λόγω μιας σειράς εγκληματικών παραλείψεων (για να μην πληγεί ο τουρισμός, προτιμήθηκε η συγκάλυψη του προβλήματος – το πρώτο κρούσμα, μία σερβιτόρα σε μπαρ της περιοχής, εντοπίσθηκε στις 8 Φεβρουαρίου).
Ως εκ τούτου μπήκε σε καραντίνα στις 13 Μαρτίου (από όπου βγήκε πριν λίγες ημέρες), επιτρέποντας ωστόσο στους επισκέπτες να επιστρέψουν κανονικά, χωρίς κανέναν έλεγχο, στα σπίτια τους. Σήμερα, το «στιγματισμένο» Ischgl έχει έναν ακόμη πονοκέφαλο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τις 5.000 μηνύσεις που έχουν υποβληθεί (κυρίως από Γερμανούς), λόγω της εγκληματικής αμέλειας που επέδειξε.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia