Το "πατατόσπιτο" της Airbnb...


Το «πατατόσπιτο», γνωστό ως Big Idaho Hotel, είναι κτισμένο από χάλυβα, γύψο και τσιμέντο και βρίσκεται σε μία τεράστια έκταση στο Idaho των ΗΠΑ.
Μολονότι παραπέμπει εξωτερικά σε πατάτα, το εσωτερικό του, με την συμπαθητική και μίνιμαλ διακόσμησή του, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.
Το «πατατόσπιτο» διαθέτει υπέρδιπλο κρεβάτι, μικρό εξωτερικό μπάνιο, μικρή κουζίνα, τζάκι και κλιματισμό.
Το εν λόγω σπίτι, αρχικά ήταν απλά μια πατάτα και φτιάχτηκε από την Επιτροπή Πατάτας της περιοχής για την προώθηση του φυτού που ανθίζει στα έγκατα της γης. Μετά την περιήγηση του σε 48 πολιτείες για έξι χρόνια στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, η επιτροπή δεν ήξερε τι να κάνει με αυτό.
Τότε, το 2019, η Kristie Wolfe, κατασκευάστρια μικρών σπιτιών, είχε τη φαεινή ιδέα να μετατρέψει το εσωτερικό της, μέσα σε 30 ημέρες και με τη βοήθεια της μητέρας και της αδερφής της, σε σπίτι.
Το κόστος διανυκτέρευσης φτάνει τα 200 δολάρια το βράδυ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν 31 δολάρια για τις υπηρεσίες καθαρισμού και 16 δολάρια για τα τέλη διαμονής (περίπου 220 ευρώ).
Το «πατατόσπιτο», που έχει βαθμολογία 4,97 (43 κριτικές), είναι εξαιρετικά δημοφιλές έχοντας, ως καταχώριση, 500 επισκέψεις μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia