Χαλάρωση σε αιώρα, στη χειμωνιάτικη Φινλανδία...


Στη φινλανδική Lapland, περιοχή όπου ζουν περισσότεροι τάρανδοι (200.000) από ανθρώπους (180.000) και η οποία φημίζεται για τον καθαρό της αέρα, ένα ζευγάρι αποφάσισε το 2017 να δημιουργήσει μία μοναδική εμπειρία ευεξίας, το «Arctic cocooning», με τους τουρίστες να χαλαρώνουν, στην καρδιά του χειμώνα, για 20-45 λεπτά μέσα σε αιώρες, σε ένα απομακρυσμένο πευκόδασος.
Η εμπειρία αυτή, που κοστίζει 98 ευρώ ανά άτομο (για καφέ και μπισκότα υπάρχει επιπλέον χρέωση 15 ευρώ), στο βορειότερο άκρο της Φινλανδίας διαρκεί δύο ώρες (περιλαμβάνει βόλτα στο δάσος, χαλάρωση των αισθήσεων και σούπα από μύρτιλο), και αποσκοπεί να επανασυνδέσει τον επισκέπτη με τη φύση.
Έχοντας διασχίσει ένα δάσος με αιωνόβια πεύκα, ο επισκέπτης καταφθάνει στην αιώρα του, όπου του προσφέρονται ζεστές κουβέρτες (σ.σ. στην Φινλανδία τα μωρά παίρνουν τον ύπνο τους, επαρκώς ντυμένα, στην ύπαιθρο, το χειμώνα). Εκεί θα χαλαρώσει και πιθανόν να αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα για 20 μέχρι 45 λεπτά, ανάλογα πάντα με τη εξωτερική θερμοκρασία.
Μετά το χουχούλιασμα, οι επισκέπτες (ο αριθμός τους κυμαίνεται από δύο έως 10) κάθονται δίπλα από τη φωτιά και απολαμβάνουν σούπα από μύρτιλο, που είναι χειμερινό παραδοσιακό έδεσμα της Φινλανδίας.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia