Ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυναίκες...


Το πρώτο ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυναίκες είναι γεγονός. Πρόκειται για το Som Dona Hotel, στη Μαγιόρκα, που άνοιξε πριν λίγους μήνες και το οποίο αποσκοπεί να προσφέρει σε όλες τις γυναίκες άνω των 14 ετών, ηρεμία, χαλάρωση, αλλά και τη συντροφιά άλλων γυναικών. 
Όπως αναφέρει η εταιρική ιστοσελίδα: «Ένα ξενοδοχείο μόνο για γυναίκες. Άνεση, χαλάρωση, τέχνες, υγιεινός τρόπος ζωής και μεσογειακή διατροφή. Κάντε τις μικρές αποδράσεις σας ή τις διακοπές σας μια μοναδική εμπειρία, διαφορετική από ό,τι έχετε βιώσει μέχρι τώρα, στο πρώτο ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυναίκες (14 ετών και άνω) στο Πόρτο Κρίστο στην Μανακόρ, κοντά στη Σπηλιά του Δράκου και τις υπέροχες παραλίες με αμμουδιά και πέτρες. Ένας νέος χώρος για γυναίκες που επιθυμούν να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητας, ο οποίος προσφέρει εξατομικευμένη φροντίδα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους».
Το ξενοδοχείο είναι 4 αστέρων, διαθέτει 39 δωμάτια (σε κάθε δωμάτιο υπάρχει queen-sized κρεβάτι), πισίνα, spa, βιβλιοθήκη και χώρους χαλάρωσης και ευεξίας (π.χ. μασάζ, τζακούζι, solarium). Οι τιμές δωματίου ξεκινούν από 72 ευρώ τη νύκτα και φθάνουν τα 160 ευρώ.
Οι επισκέπτριες μπορούν να συμμετέχουν σε εκδρομές στο νησί και σε πολιτισμικές δραστηριότητες. Όπως αναφέρει ρητά, «δεκτές είναι όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, είτε ταξιδεύουν μόνες (μια αγορά ιδιαίτερα διαδεδομένη στις μέρες μας – σύμφωνα με έρευνα, το 75% των γυναικών σχεδιάζει ένα solo ταξίδι τα επόμενα χρόνια), είτε με παρέα, είτε σε γκρουπ, είτε ως μέλη οικογένειας (π.χ. μάνα και κόρη)».
To Som Dona Hotel άνοιξε τον Ιούνιο και αφού πρώτα είχε εκπονηθεί έρευνα που φανέρωσε ότι υπήρχε σημαντική αγορά που θα επισκέπτονταν ένα ξενοδοχείο στο οποίο θα απαγορευόταν αυστηρά η είσοδος σε άνδρες – με απλά λόγια, οι γυναίκες θα αισθάνονταν πιο άνετα αλλά και πιο ασφαλείς σε έναν χώρο όπου θα υπήρχαν μόνο άτομα του ίδιου φύλου. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τη νομοθεσία, υπάρχουν ορισμένοι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου που εργάζονται στο ξενοδοχείο.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia