Τα ιερά παπούτσια που πωλούνται έως 3.000 δολάρια...


Η επιτομή της εμπορευματοποίησης της πίστης…
Αμερικάνικη εταιρεία έβγαλε online προς πώληση τα Nike Air Max 97. Δεν πρόκειται βέβαια για τυχαία ζευγάρια της συγκεκριμένης μάρκας, αν και η Nike δεν έχει καμία σχέση με το εγχείρημα, αλλά για «ιερά» παπούτσια.

Τα αποκαλούμενα «παπούτσια του Ιησού» διαθέτουν στις σόλες νερό από τον Ιορδάνη ποταμό (ο υπεύθυνος της εταιρείας δήλωσε ότι το νερό του το έστειλε ένας φίλος του από το Ισραήλ), ενώ στα κορδόνια υπάρχει ένας μεταλλικός σταυρός. Στο δε πλαϊνό τους μέρος αναγράφεται η αναφορά στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (MT. 14:25) για το θαύμα του Ιησού που «περπάτησε πάνω στο νερό της Λίμνης της Γαλιλαίας» - εξ ου και το σλόγκαν «περπατήστε στο νερό».
Στη γλώσσα του ιερού παπουτσιού, που συν τοις άλλοις έχει διαβαστεί από παπά, υπάρχει μια κόκκινη κουκκίδα που συμβολίζει «το αίμα το Ιησού».
Τα παπούτσια, που προωθήθηκαν μέσω YouTubers, παρά την τσουχτερή τιμή τους (ξεκινούν από τα 1.425 δολάρια και φθάνουν μέχρι τα 3.000) ξεπούλησαν εν ριπή οφθαλμού… Νέα παρτίδα, για όσους ενδιαφέρονται, αναμένεται σύντομα...

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia